Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

9 съвета от учени за лесно отслабване

 

Оценка: (0/5)

 
 

Няма жена на света, която поне веднъж в живота си не се е опитвала да свали някое друго кило. Само че според следващите изследвания на учените, само 1 от 6 човека успява да отслабне и да задържи килограмите.

Е, имаме добра новина! Ако спазваш няколко лесни правила, ще можеш по-бързо и по-лесно да влезеш във форма.

9 съвета от учени за лесно отслабване

Виж в галерията долу тези храни за просък корем

14 храни за плосък корем

►►►Ефектни трикове за отслабване можеш да намериш тук.

Синтезирахме за теб подбрани и научно доказани факти за нещата, които влияят положително на загубата на излишните килограми.

9 съвета от учени за лесно отслабване

1. Добавяй в менюто си полезни мазнини

В опитите си да свалиш количеството на калориите ти се струва разумно да се лишиш от богатите на мазнини продукти, такива като орехи, семки, сирене, масло.

Само че мазнините се усвояват от организма по-бавно от протеините и въглехидратите, заради което чувството за ситост ще те държи по-дълго, ако хапваш такива продукти.

Също така, мононенаситените мазнини помагат на организма да усвоява по-активно различните полезни вещества и витамини – ликопен, лутеин, бета каротин.

►►►Диетата ти не работи? Причините са тук.

2. Не прекалявай с горенето на калории

Учените са изяснили, че хората с наднормено тегло по време на диета са склонни да завишават количеството на изгорените калории, спортувайки – до 126%. Последиците са, че те си позволяват да ядат повече, считайки, че са изхабили много енергия за тренировка.

След спорт трябва да се подкрепиш, но без да надхвърляш разчетените калории за денонощие. В противен случай очакваният ефект ще се изгуби.

9 съвета от учени за лесно отслабване

3. Мий много добре плодовете и зеленчуците

Плодовете и зеленчуците могат да са причина за наднормено тегло, ако...са недобре измити. Тайната е в това, че пестицидите върху кората им забавят метаболизма и дори могат да са причина за покачване на теглото.

Пестицидите нарушават работата на щитовидната жлеза, което води до хормонален дисбаланс. Учените предполагат, че те увреждат и митохондриите, отговарящи за преобразуването на погълнатата храна в енергия.

Ще те изненадаме, но тези храни свалят килограми. Виж ги в галерията долу.

23 изненадващи храни, които свалят килограми

4. Вдишвай аромата на зехтин

Немски учени са изяснили, че добавянето на зехтин в храната способства за бързото и ефективно засищане.

9 съвета от учени за лесно отслабване

Оказва се обаче, че дори само ароматът на зехтина удължава времето на поддържане на постоянното ниво на захар в кръвта, по този начин спасявайки ни от появата на чувство на глад.

При това най-голямото количество блокиращи глада съединения се намират в италианските сортове зехтин.

5. Храни се с удоволствие

Апетитът ни до голяма степен се регулира от вълшебния хормон грелин. Нивото му се повишава от стрес и се снижава в отговор на полученото удоволствие от изядената храна. Казано на по-разбираем език, ако си хапнала с удоволствие, няма скоро да усетиш глад. Но ако с мъка си тъпкала в устата си ненавистната извара, много бързо отново ще хукнеш към хладилника.

9 съвета от учени за лесно отслабване

Затова, ако някоя храна предизвиква у теб откровено отвращение, по-добре я замени с такава, която ти харесва.

6. Избирай правилната паста

Гликемичният индекс показва с каква скорост организмът усвоява продуктите. Колкото по-нисък е той в продукта, толкова по-бавно захарта ще постъпва в кръвта. Следователно организмът ще изработва малки дози инсулин за преработка.

Ако в кръвта обаче постъпи прекалено много захар наведнъж, тялото ни ще трябва да изработи голяма порция инсулин. А той от своя страна ще подаде сигнал на мозъка, че е време тялото отново да се подкрепи.

По този начин продукти с нисък гликемичен индекс са „по-изгодни“ за отслабващите.

Оказва се, че различните видове паста имат различен гликемичент индекс. Според изводите на учените най-добрият вариант са спагетите, второ място заемат макаронените звездички, а най-висок гликемичен индекс имат самите макарони.

9 съвета от учени за лесно отслабване

7. Взимай добавки с калций, ако не вариш млечните продукти

Много хора тотално изключват млечните продукти от менюто си. А в крайна сметка сиренето, млякото и изварата са ценни източници на калция, който според учените ускорява метаболизма на мазнините.

Теглото на участниците в експеримента, взимащи калциева добавка, спаднало с 26-50% в сравнение с контролната група.

Затова, ако не си приятелка с лактозата, опитай да приемаш добавки с калций и витамин D: така той се усвоява най-добре.

8. За закуска избирай твърда храна

Това, че закуската е полезна, е установено отдавна от учените. Сега обаче те отидоха много по-далече и изследват активно състава на чинията ти и как се отразява храната върху организма. Те доказват, че насищащата способност на протеините се повишава, когато храната се употребява в твърда форма.

Изводът е прост: ако си хапнеш извара, а не пиеш плодов коктейл за закуска, ще почувстваш глад по-късно.

9. Яж горчив шоколад

Знаеш, че шоколадът има немалко положителни качества, но ние ще добавим още едно към тях – той закрепва резултатите от отслабването.

9 съвета от учени за лесно отслабване

Според учените хората, които са спазвали диета с ниско съдържание на въглехидрати и допълващи менюто си с малки порции черен шоколад, не връщат излишните килограми.


Виж ощеНово в Cosmo