Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 причини, заради които трябва да спиш гола

 

Оценка: (0/5)

 
 

Време е най-накрая да се измъкнеш от пижамата си!

10 причини, заради които трябва да спиш гола

1. Лекота. Освен, че е супер приятно да нямаш нищо по себе си, ще имаш по-малко дрехи за пране в края на седмицата просто, защото не си ги използвала. Освен това вече не е нужно да купуваш пижами и така може да похарчиш парите си за други неща.

10 неща, които незабавно трябва да махнеш от спалнята си

2. Насърчава те да си по-дейна. Когато носиш пижама, времето й може да се промъкне все по-рано и по-рано. Някои хора имат ужасния навик да се преоблекат с нея веднага, щом се приберат от работа. В тези случай ти се превръщаш в човек, който и с кран не могат да го измъкнат от вкъщи, защото вече е по пижама. Да спиш гола означава, че не можеш да се приготвиш за лягане преди наистина да е дошъл момента за сън. 

10 причини, заради които трябва да спиш гола

3. Самоуважение. Да прекараш време гола, те кара да се чувстваш по-комфортно с тялото си. Когато се чувстваш добре в него, ти действаш по-уверено, което те прави щастлива и околните те възприемат като по-привлекателна.

►►►ВИЖ ТУК: Сладки сънища - правилата на добрия сън!

4. Имаш по-силна връзка с партньора си. Не съществува заместител на кожата при контакт с друга кожа. Това доставя веществото окситоцин, което ви обвързва заедно. Облеклото пречи на извличането на ползите от окситоцина, включително повишеното щастие, по-малко стрес, понижено кръвно налягане и възпаления. 

5. Ще правите секс по-често. Няма нищо между теб и партньора ти, а тази идея (заедно с добавеното визуално удоволствие) води до повече секс!

10 причини, заради които трябва да спиш гола

6. Спиш по-добре. Няма никакъв неудобен шнур, който да те събужда през нощта, а и без допълнителни дрехи си по-малко топла, отколкото би била, а това е предпоставка за по-добър сън. Някога опитвала ли си се да заспиш, докато се потиш? Като свалиш пижамата със сиурност ще усетиш разликата и ще оцениш качествения сън!

10 причини, заради които трябва да спиш гола

7. По-хубава кожа. Това е единственото време, в което може да оставиш кожата си да диша. Чували сме много случаи на хора с акне по тялото, при които спането голи им е помогнало. Освен за кожата, това е добре и за ваината ти, която най-накрая също може да поеме глътка въздух.

►►►ВИЖ ТУК: 7 храни, които ти пречат да заспиш!

8. По-бавно стареене. Носенето на дрехи през нощта поддържа по-висока температура на тялото, което предотвратява осовбождаването на растежния хормон и магията на регенерацията на кожата.Охлаждането на кожата през нощта насърчава това и води до по-малко бръчки.

10 причини, заради които трябва да спиш гола

9.  По-добре е за косата ти. Потенето не само е неприятно, то нанася сериозни щети косата ти. Нивата на сол в потта ти могат да изсушат скалпа, а ако не миеш косата си всеки ден, може дори да се разрани. Когато спиш гола, със сигурност се потиш по-малко, което от своя страна е гаранция за по-здрава коса. 

10 причини, заради които трябва да спиш гола

10. Помага за регулирането на кортизола. Кортизолът е много странно химично вещество в организма, което може да причини куп увреждания. Когато спиш гола, това помага за поддържането на телесната температура в оптимални граници и тялото правилно произвежда и регулира кортизола. Ако спиш прегрята, нивата на кортизол са склонни да останат високи, дори след като се събудиш. Това може да доведе до повишено безпокойство, апетит за лоша храна, увеличаване на теглото и още по-ужасни неща. 


Виж ощеНово в Cosmo