Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

8 причини, заради които ходиш до тоалетна често

 

Оценка: (0/5)

 
 

Нормално ли е да ходиш до тоалетна толкова често?

8 причини, заради които ходиш до тоалетна често

Познато ли ти е чувството както си стоиш в офиса, изведнъж да изпиташ неистова, дори отчайваща нужда да пишкаш? Би било добре, ако не беше 10.00 ч. и не ти е за трети път от сутринта. Добре, може би не се случва всеки ден. Но когато се случи, трябва да отидеш ВЕДНАГА! Понякога е малко неудобно, особено, ако си във фаза "като чешма", която не може да спре. 

Така че, какво причинява това често ходене до тоалетна? Разпитахме специалистит и събрахме 8 възможни причини (заради които в офиса прекарваш повече време в тоалетната, отколкото на бюрото си)!

►►►ВИЖ ТУК: 8 предимства на пишкането под душа!

1. Приемаш твърде много течности

Без да означава, че посочваме очевидното, ако пиеш твърде много, ти ще пишкаш повече. Голяма част от лекарите твърдят, че пиенето по 2 литра вода на ден е един от митовете, които ни насаждат за здравословния начин на живот. Всъщност изследванията показват, че около 1,6 литра ние приемаме чрез храната, която ядем. Така ние се нуждаем от около 2 чаши вода на ден, като разбира се, това се променя, ако имаш цистит или друга причина, заради която ти се пие повече. 

2. Свръхактивен пикочен мехур

Прекалено честите пътувания до тоалетната и аварията от време на време, може да е признак за свръхактивен пикочен мехур. Може да усетиш внезапно и неконтролируемо желание да пишкаш, дори когато мехурът не е пълен и няма видима причина. Загубата на контрол над пикочния мехур се нарича инконтиненция. Въпреки че причината е неизвестна, упражнения за тазовото дъно могат да възвърнат контрола върху него (както и загубата на тегло, ако е необходимо или ограничаване на кофеина).

Нормално ли е да ходиш до тоалетна толкова често?
Нормално ли е да ходиш до тоалетна толкова често?

3. Диабет

Един от основните симптоми на диабета е чувството на постоянна жажда. Недиагностицираните диабетици често пият много повече от обикновено. И както всички знаем, каквото влезе, трябва да излезе. Ако пиеш прекалено много течности без някаква причина, провери нивата на глюкозата.

4. Уринарна инконтиненция

Определя се като "нецеленасочено преминаване на урината".  Невъзможността за задържане на урината е доста неудобна, но всъщност се среща често. Причините могат да варират от промени по време на раждане до отражение от някоя операция. Хора, страдащи от това могат да се напишкат докато се смеят, ако кихнат или се изкашлят. Повтаряме отново - упражнения за заздравяване н тазовите мускули могат да помогнат.

►►►ВИЖ ТУК: 9 гадни неща, които жените правят под душа!

5. На нервна почва

Познаваш го, нали? Появява се преди интервю за работа, преди важен изпит или винаги, когато се притесняваш или си нервна за нещо. Знаеш, че пикочният ти мехур не е пълен и даже не ти се пишка, но умът ти няма да се успокои, докато не опиташ. Това е част от симпатиковата нервна система като тоговор на стресови ситуации.

Когато има прилив на адреналин в кръвта, се увеличава диурезата.
Когато има прилив на адреналин в кръвта, се увеличава диурезата.

6. Малък мехур

Средният мехур събира около 300-500 мл. течност, което е само 2 чаши чай или една малка бутилка с вода. Така че не е изненадващо, че пикочният мехур се запълва много бързо. Но ако откриеш, че само една чаша е достатъчна, за да се разходиш до тоалетната, това може да бъде само, защото имаш малък мехур. 

7. Пристрастена си към кофеина

Кофеинът е диуретик, а това означава, че той предизвиква повишено отделяне на урина и намалява общия обем течности в организма. Същото важи и за алкохола. 

8. Обичайното пишкане

Понякога дори, ако не ти се пишка, отиваш до тоалетната по навик. Даи това ще е преди началото на дълъг филм, преди пътуване или преди да си легнеш, правиш го на психическа основа. 


Виж ощеНово в Cosmo