Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

6 причини за неуспешна диета

 

Оценка: (0/5)

Традиционно повече жени смятат, че за да отслабнат трябва да следват мотото "яж по-малко, спортувай повече". Но според новите изследвания за наддаването на теглото са виновни не само храната и липсата на физическата активност, но и няколко други външни фактора.

6 причини за неуспешна диета

Първо, липсата на сън забавя обмяната на веществата и може да предразположи организма към напълняване. На второ място са храните, чиито етикети обичайно се пропускат, а на тях пише колко вредни са продуктите, колко много захар и мазнини съдържат те. Третата грешка на жените е да броят калориите си, а не хранителните вещества. Ако консумирате питателни храни, богати на минерали и антиоксиданти, калориите няма да се отразяват на теглото ви, защото организмът ще получава всичко необходимо от добре балансираната диета. Четвъртата причина за затлъстяването се крие в околната среда и усвояването на естрогени – синтетични химикали в пластмасата, препарати за почистване или козметика. Те повишават нивото на хормоните, което води до надебеляване. Петата причина за нежеланата фигура е бързото хранене, а на шесто място се нарежда пропускането на някои важни мазнини за организма като ленено и рибно масло, ядки и семена.


Виж ощеНово в Cosmo