Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

6 причини да ядеш повече ябълки

 

Оценка: (0/5)

6 причини да ядеш повече ябълки

6 причини, свързани с красотата и здравето, които следва да те мотивират да ядеш ябълки по-често и по повече:

1. Ябълките са пълни с фибри, а, когато става дума за доброто функциониране и перисталтика на стомаха и червата, това ги прави особено важни и полезни.

2. Фибрите в ябълките помагат и за бавното освобождаване на захарта в тялото и така помагат за поддържането на нивото на захарта ти в норма, без резки покачвания и спадове.

3. Ябълките сaедни от най-добрите антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и състаряващите ни влияния от околната среда.

4. Според данните от медицинско изследване ябълките понижават риска от развитие на рак на гърдата. Изчисленията сочат, че този риск намалява в 17% от случаите при консумация на 1 ябълка на ден. Рискът се понижава с 39% при консумацията на 3 ябълки на ден и с 44% при шест ябълки дневно.

5. Ябълките ще ни помогнат да се предпазим от преждевременната поява на бръчки и ще стимулират растежа на косата благодарение на съдържащия се в тях процианидин В-2.

6. Ябълките са чудесен помощник за отслабването, защото високото съдържание на фибри подпомага по-доброто храносмилане. Има изследвания, резултатите от които сочат, че дори консумацията на 1 ябълка дневно ще ти помогне да отслабнем.

 

+ малък техен бонус:

1. Можеш да си ги взимаш в чантата за работа
2. Чудесни са за приготвяне на различни домашни сладкиши

3. Ябълките са прекрасна добавка към всеки шейк
 


Виж ощеНово в Cosmo