Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 навика, които съсипват здравето ти

 

Оценка: (0/5)

 
 

Това са твоите 5 всекидневни навика, които не влияят никак добре на здравословното ти състояние. Разбери кои са те, отърви се от тях и живей по-здравословно.

5 навика, които съсипват здравето ти

Ето как твоята зодия ще се справи със стреса. Прочети долу.

Как различните зодии се справят със стреса

►►►Твоето здраве се нуждае от природата.

„Съвременният живот е много вреден за психичното ти здраве“

Жан Жанге, социолог

Горният цитат е кратко, но силно твърдение, върху което може би много от нас се замислят, но никога не говорят за това.

Живеем в свят, в който имаме почти всичко на един клик разстояние. Само че това изобщо не влияе добре на психиката ни.

В сравнение с поколенията преди нас ние живеем по-добре. Имаме климатици, ползваме услугите на куриери, дори вечерята може да ни бъде донесена до прага на вратата ни, караме коли, които буквално „мислят“ вместо нас, използваме перални, които се грижат за чистите ни дрехи... Не можем да се оплачем, нали? Не ни се налага да полагаме кой знае какви усилия, но въпреки това свободното ни време е кът, а стресът – с бонус, че и отгоре.

5 навика, които съсипват здравето ти

Създадохме си свят, в който действително процъфтяваме, но страдаме ментално и физически.

Благодарение на технологиите животът ни стана по-лесен, не не винаги по-добър. На хората им е необходим свеж въздух, слънчева светлина, натурална храна и физически упражнения, социални връзки, за да живеят пълноценно.

Съвременният живот не ти осигурява тези неща в необходимите количества, което води до кризи и проблеми със здравето.

Ето ги 5-те навика, присъщи на много хора, които обаче влошават психическото здраве.

1. Недостатъчно движение

Чуваш ли достатъчно често за хора, които страдат от диабет, сърдечни проблеми и други болести, въпреки че са още млади?

Това е свързано с факта, че всички ние сме обкръжени с техника и електроника, престанахме да сме близо до природата и намалихме движението до минимум. Та нали, вместо да се разходиш до библиотеката, ти натискаш един клавиш – и информацията ти изскача на екрана!

5 навика, които съсипват здравето ти

Но движението е абсолютно необходимо за живота. Доказано е, че липсата на физически тренировки, не само че влияе негативно на здравето, но предизвиква и депресия.

2. Купуването на много ненужни вещи

5 навика, които съсипват здравето ти

Хората лесно се влияят от навиците на обкръжаващите ги. И за съжаление много от нас купуват неща, които абсолютно не са им необходими, само за да запълнят поредната празнина в живота си.

Само че изследванията нееднократно са показвали, че щастието по никакъв начин не може да бъде купено. Точно обратното – натрупването на ненужни вещи предизвиква стрес и безпокойство.

3. Недостатъчен сън

Абсолютно си права: липсата на сън и тревогата/депресията са тясно свързани помежду си. Всеки човек има нужда от качествен сън, за да функционира нормално организмът му. Само че съвременният начин на живот не ти осигурява тази възможност.

4. Обкръжени сме от смарт телефони и всякаква друга умна техника

Не е изненадващо, че когато мобилните технологии станаха достъпни, проблемите с психичното здраве нараснаха.

Поредното изследване показва, че хората, които прекарват много време в социалните мрежи, са по-склонни да стигнат до депресивни състояния.

5 навика, които съсипват здравето ти

5. По-малко време сред природата, повече време в офиса

5 навика, които съсипват здравето ти

Телата и душите ни се нуждаят от време, изкарано сред природата, на чист въздух, тишина и сред зеленина. Липсата на слънчева светлина те лишава от витамин D, а стоенето нонстоп пред компютъра те носи стрес.


Виж ощеНово в Cosmo