Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

4 мита за газираните напитки

 

Оценка: (0/5)

 
 

Естествено газираната вода се консумира в продължение на векове, заради ефектa върху здравето, който се счита, че има.

4 мита за газираните напитки

През 16 век селцето Спа в Белгия се е превърнало в един от първите курорти, известни със своите горещи минерални извори и дава отличителното име на подобни курорти: „Спа“. Селцето Спа е привлякло хората и със своята газирана вода – заради нейните освежаващи свойства и разбирането, че подпомага храносмилането.

Разработването на първата газирана напитка, създадена от човек, се приписва на британския учен Джоузеф Прийстли към края на 18 век.

4 мита за газираните напитки

Той изобретява метод на „вкарване“ на въглероден диоксид във водата чрез разтварянето му под налягане, при което се създават сравнително дълготрайни балончета. Д-р Прийстли всъщност „аерира“ водата по начин, подобен на този при аерирането на тестото. До средата на 19 век учените в областта на хранителните продукти започват да добавят захар, плодови сокове и аромати към газираната вода повече за свежест и наслада, отколкото заради медицинската им стойност. Така се ражда газираната напитка! 


Виж ощеНово в Cosmo