Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

3 доказани начина да победиш зимната депресия

 

Оценка: (0/5)

 
 

Не се съди прекалено строго, ако през зимните месеци не ти се става от леглото.

3 доказани начина да победиш зимната депресия

Естественият човешки инсинкт е да пести енергия, но има три сигурни начина да се справиш с надигащата се депресия.

Прекрасни кадри от Фестивала на снега и леда в Китай

1. Твоето извинение: „Изморена съм“

Сърцето ти работи на повишени обороти през това време от годината, за да подобри кръвообращението ти и регулира температурата на тялото. Копнееш за дрямка, но трябва да направиш точно обратното – да се раздвижиш! Дори ниско интензивни упражнения, като разходка из квартала ще повиши енергията ти, когато си изтощена. Ако гледаш телевизия, не прескачай рекламите, а използвай свободните минути, за да направиш няколко клека или лицеви опори. Също така е важно да останеш хидратирана, за да предотвратиш умората. Освен пиенето на вода, хапвай богати на вода плодове. Една хрупкава ябълка е толкова освежаваща.

►►► Виж тук 4 страшни неща, които се случват от седене по цял ден

2. Твоето извинение: „Студено ми е“

3 доказани начина да победиш зимната депресия

Носи дрехи на пластове. Излизаш на разходка? Фокусирай се върху краката и ръцете, защото те изстиват най-бързо (тялото ти знае, че трябва да поддържа сърцето топло на първо място). Страхотен трик са малките затоплящи възглавнички, които да сложиш в ръкавиците си, защото когато кръвното налягане се покачи, кръвта се изпомпва през ръцете и ще разпредели топлината от възглавничките към останалите части от тялото. Не е лоша идея да носиш два чифта чорапи, както и лента за глава над шапката.

3. Твоето извинение: „Депресирана съм“

Когато не виждаш слънцето за продължително време, нормално е настроението ти да падне под нулата, точно като времето навън. Тук отново се намесват упражненията – дори няколко минути са способни да те изкарат от черната дупка, в която си попаднала. Най-доброто, което можеш да направиш е да се разбереш с приятелка да ходите заедно на фитнес или друг вид спорт. Освен че ще се поизпотите, ще прекарате време заедно, а няма по-добър начин за оправяне на настроението от клюкарстване с приятелка. 


Виж ощеНово в Cosmo