Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

2 начина, с които зимата вреди на цикъла ти

 

Оценка: (0/5)

 
 

Човешките същества по правило не си падат особено по зимата.

2 начина, с които зимата вреди на цикъла ти

Тъмно е, студено е, имунната ти защита и настроението ти падат под нулата, заедно с температурите. И за да стане картинката още по-мрачна, този период на годината влияе зле и на менструалния ти цикъл

Гинеколозите са единодушни, че през зимата жените редовно се оплакват от проблеми с цикъла. Най-голямата промяна е свързана с времетраенето на кървенето – то се увеличава.

►►► Провери тук как полетът със самолет влияе на цикъла ти

Научно изследвано от 2011 година показва повишена секреция на хормони, по-дълъг период на овулация и по-къса менструация с 0,9 дни през лятото, отколкото през зимата. Същите резултатите се отнасят и при жените, които живеят в страни с по-топъл климат, отколкото при тези в по-студен.

2 начина, с които зимата вреди на цикъла ти

По-дългият цикъл през зимата определено е лоша новина за жените, които изпитват неописуеми болки по време на кръвотечението.

За съжаление, лошите новини не спират дотук. Студеното време влияе и на предменструалните симптоми. През зимата се движим по-малко и хапваме повече. И двата фактора засилват ПМС-а. От друга страна, ако спортуваш и се храниш здравословно, цикълът ти ще е много по-редовен и безболезнен (отново позовано на научни изследвания).

Ех, знаем, че зимата тъкмо дойде, но... няма ли вече да с ходи?


Виж ощеНово в Cosmo