Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

14 реплики, които никога да не казваш на веган

 

Оценка: (0/5)

 
 

Веганството е личен избор и коментарите по темата от останалите са излишни.

14 реплики, които никога да не казваш на веган

Но кои са фразите, които хората, избрали да не слагат месо в устата си не обичат да чуват? Нека проверим.

Кои храни да ядеш, когато си стресирана

„О, хайде пак се почна. Пак говорят за веганството.“

Да, може би говорим за веганството в голяма част от времето, но защо това се възприема толкова отрицателно? Разговорът се завърта около темата естествено – ако колега черпи с торта в офиса, ако някой те попита какъв е любимият ти вид сирене е или ако отидеш на вечеря в ресторант... продуктите от животни са навсякъде.

„Добре де, какво ядеш?“

Обикновено въпросът е зададен с широко отворени очи и безкрайно недоумение в гласа. Всъщност, ние ядем много видове храни, горе-долу като месоядните, но без продуктите, които са били части от животно.

►►► Виж тук дали от суперхраните има реална полза или са само ПР

„Сигурно е много трудно да живееш без сирене.“

Разбира се, че е трудно. Всеки знае колко безумно вкусно е сиренето. Но аз съм се отдала на кауза и начин на живот, които трябва да следвам. Дали понякога лежа в леглото, сънувайки парче кашкавал. Да, може би.

„Чакай, значи не можеш да ядеш яйца?“

Зеленчуци и плодове, който не яде...
Зеленчуци и плодове, който не яде...

Имаш предвид тези неща, които кокошките снасят? Не, не мога да ги ям. Следващ въпрос.

„Бих те поканила да си направим скара на терасата, но сигурно ще ти е неловко, нали“?

Хм, последният път, когато проверих, веганите и вегетарианците все още се радваха на неща като слънце, биричка с приятели и храна на грил.

„Откъде си набавяш протеините?“

Защо хората започват да се чудят какво е здравословното ти състояние в момента, в който има кажеш какви са хранителните ти предпочитания? На месоядните също не би им било приятно някой да ги пита нонстоп какво са слагали в устата си днес. Дразнещо е, откъдето и да го погледнеш.

23 изненадващи храни, които свалят килограми

„Сигурно си много здрава, нали?“

Истината е, че е много лесно организмът на веганите да не е в топ здравословна форма. Ние не си похапваме листа от маруля цял ден, както смяташ, че правим. Само моля те не ми напомняй за целия пакет чипс, който току-що изядох.

„Не бива да се ограничаваш толкова.“

Тези зеленчукови шишчета никак не изглеждат ограничаващо!
Тези зеленчукови шишчета никак не изглеждат ограничаващо!

Признавам, че говоря много за сиренето, но това не е поради факта, че ми се яде сирене. Веганите не се чувстват така, сякаш се ограничават.

„Как върви тази работа с веганството?“

Имаш предвид избора ми да живея по определен начин, който не съвпада с мисленето на мнозинството? Ами, добре върви. Забавната страна на този въпрос е, че когато хората го задават те сякаш очакват да започнеш да им се оплакваш и признаеш колко много искаш да хапнеш голяма, сочна пържола.

„Пробвах да съм веган за седмица, но толкова ми се дояде пилешко, че не издържах.“

Ако не си веган от поне няколко месеца, то „опитът“ никога не се е случвал. Веганите не обръщат толкова голямо внимание на историите за това колко им е трудно на останалите да живеят без месо. Което ни довежда до следващата реплика...

►►► Виж тук как трябва да се храниш на 15, 20 и 30 години

„Не мога да живея без бекон.“

Да, да, ясно. Понякога се чудя дали не съм приготвяла бекона по някакъв различен от останалите начин, тъй като не мога да се сетя момент, в който не съм можела да дишам без него.

„Но предназначението на кравите е да бъдат издоявани.“

Да. Кравите са създадени да произвеждат и дават мляко. На малките си, не на нас. Наясно сме, че те трябва да се доят, но за съжаление днес това не се случва както преди 100 години на село. Не ги доят хора с голи ръце, които се грижат за кравите и ги обгрижват. Сега кравите се отглеждат само и единствено за мляко и месо, държат ги в ужасни тесни помещения и ги доят машини. Кошмарно е и това съществуване далеч не оправдава твърдението ти за предназначението им.

„Не се притеснявай, просто можеш да отделиш месото от чинията.“

Не, мерси.

„Ти си лош човек, защото ядеш растения, а те също са живи.“

Моля те, просто спри.

** Тази статия е създадена с хумористична цел и искрено се надяваме да не навлече гнева нито на веганите, нито на месоядните.


Виж ощеНово в Cosmo