Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Трябва ли да те е страх от Facebook?

Росица Иванова
 

Оценка: (0/5)

Трябва ли да те е страх от Facebook?
Трябва ли да те е страх от Facebook? © TAMARA SCHLESINGER
Дори и да не вярваш, има хора, за които социалната мрежа е идеален ключ, за да ти стъжнят живота. Много престъпници се ориентираха правилно и вече избират своите жертви от мрежата, защото така е много по-лесно и бързо – и просто цъкат във фейса. Виж какво може да направиш за себе си, за да не станеш част от техните схеми.

Привлечени от сайтовете, в които потребителите непрекъснато разменят лична информация, измамници и хакери логично се насочиха към FB, в който вече киснат над 901 милиона човека. Знаеш, че за да ти стане някой приятел, то ти самата трябва да го одобриш и прибавиш в приятелската си листа. Така обаче и много непознати, могат да ти станат приятели, просто защото „какво лошо?“. Така и когато твой приятел ти препоръча някой нов контакт, ти моментално сваляш гарда и решаваш да го прибавиш, без дори да се замислиш. Именно така много лесно можеш да станеш жертва на престъпник, който е имал за цел да се добере до теб.

Може би на твоя приятел контактът му е бил препоръчан по същия начин и той като теб не се е замислил кого е прибавил в личния си профил. И така по веригата това действие може да са го направили още 20 твои познати, всичките подведени от това, че новият им контакт, макар и непознат за тях, е общ приятел с поне няколко човека.

Специалистите обясняват тези действия от психологическа гледна точка: човек се чувства някак си сигурен в интернет комуникацията и си мисли, че щом тя не е на живо, той има 100% защита от всичко и всички. А това всъщност съвсем не е така.

30% от хората смятат, че ако не са в някоя социална мрежа, ще загубят контакт с приятелите си. Е, дори за забавление не е лошо да се поупражняваш в здрав разум. ;-)


Виж ощеНово в Cosmo