Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Свят, приветствай първото Барби с хиджаб

 

Оценка: (0/5)

От есента на следващата година ще се продава кукла Барби с хиджаб, съобщи американският производител на играчки Mattеl, на който се позовават медиите.

Свят, приветствай първото Барби с хиджаб

За прототип на куклата ще послужи американската състезателка по фехтовка Ибтихадж Мохамад. На лятната Олимпиада в Рио де Жанейро миналата година тя спечели бронзов медал. Тя бе първата американка, която се състезаваше с хиджаб.

„Гордея се, че момиченцата от цял свят ще могат да си играят с Барби, която е решила да си сложи хиджаб“, написа спортистката в Twitter. Новата Барби ще стане част от серията кукли, посветена на жени, които прекършват стереотипи.

Свят, приветствай първото Барби с хиджаб

Преди Mattel да обяви куклата, на небосклона изгря Instagram профилът @hijarbie, дело на 24-годишна дизайнерка, чиято цел е да вдъхнови младите мюсюлманки.

Виж произведенията й в галерията долу (снимки) >>>

Барбита с хиджаб превземат Instagram


Виж ощеНово в Cosmo