Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Социална сигурност

Росица Иванова
 

Оценка: (3/5)

Упражнявай се в здрав разум, дори когато си пред компютъра – само за забавление.

Социална сигурност
Социална сигурност © Внимавай да не стане играчка-плачка. (Shutterstock.com)

Нагласи настройките си за поверителност

Не е нужно профилът ти да бъде отворен за всички, дори за хора от приятелската ти листа. Колкото по-малко информация за теб виждат голям брой хора, толкова по-добре. Имай предвид, че този вид настройки може да се ризетват при всяка нова версия на FB.

Не се престаравай да си най-популярната

Не е нужно да гониш някаква бройка приятели за престиж във FB. Когато прибавяш непознати хора, се увери, че профилът не е фалшив и че имате поне няколко общи приятели. Дори е най-добре да попиташ общите ви приятели дали те познават лично лицето от дадения профил. Никога не рискувай сигурността си за сметка на някаква ненужна учтивост – ако това е човек, който си струва, ще те разбере.

Не публикувай твърде лични данни

Това са адрес, телефон и твои голи снимки. Първото и третото: никога!!! Дори и само приятелите ти да могат да ги видят, ако техен акаунт е хакнат, те ще станат достъпни за зложелателите.

Не показвай прекалени емоции и лични чувства

Дори да не харесваш работата си, шефа, колежката от съседното бюро, съседката или продавачката в магазина – не изразявай в социалните мрежи чувствата и емоциите си към всички тези хора, защото и те са там. Дори шефът ти още да не ползва социални мрежи, все ще се намери някой да му покаже какво си написала за него в статуса си.

Не качвай злепоставящи снимки

Не малко връзки са се разпаднали заради Facebook... Не забравяй, че има вероятност новият ти работодател да погледне профила ти и ако кандидатстваш за сериозна работа, със сигурност ще се забавлява с голите ти снимки, преди да изхвърли сивито ти в кошчето!

Не издавай паролите си!

Често с личните неща, които казваме онлайн, можем да издадем паролите си, така че бъди особено внимателна. Защото открадната парола в днешно време може да значи цял куп неприятности и дори открадната идентичност. Ако ползваш публичен компютър или дори такъв на твои познати, винаги се ънлогвай и проверявай дали паролата ти не е запаметена!


Виж ощеНово в Cosmo