Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

 

Оценка: (0/5)

 
 

Точно когато една от звездите на „Сексът и градът“ – Синтия Никсън, се кандидатира за поста губернатор на Ню Йорк, а самият сериал се подготвя да отбележи своята 20-годишнина, ни се иска да освежим една от главните сюжетни линии във филма, посветена на отношенията на главните героини със самия град.

Неслучайно наричат Ню Йорк петия главен герой в сериала.

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

Как са изглеждали звездите от "Сексът и градът" преди - разбери от снимките в галериата долу.

Сара Джесика Паркър и oще 10 звезди от „Сексът и градът“ - преди и сега

Обичам Ню Йорк“

Така се нарича една от сериите на лентата, последната в четвъртия сезон. Тя завършва с титрите: „Посвещава се на нашия град Ню Йорк... Тогава, сега и завинаги“.

Посвещението не е случайно: епизодът излиза по екраните малко след трагичните събития на 11 септември. Продуцентът Дерън Стар нарече тази серия „любовното писмо към Ню Йорк“ от целия екип на сериала.

Но ние мислим, че точно така може да бъде кръстен абсолютно всеки епизод във филма.

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

Един за всички

Във всичките 6 сезона Кари, Саманта, Миранда и Шарлот се запознават, влюбват, разделят, отново търсят любовта си – и така отново и отново. През цялото това време най-силната им любов си остава Ню Йорк, с когото те имат връзка завинаги. При това, отношенията им с този град са като във всяка една връзка – ту са щастливи, ту нещастни, както когато Кари изпада в шок от разваления постер с нейния образ на автобуса, или я ограбват в центъра на Манхатън посред бял ден... Или се вижда ненагримирана и с махмурлук на корицата на New York Magazine…

►►►Ти дори не си подозирала за съществуването на тези 10 факта за "Сексът и градът"

Градът обича да поднася не най-приятните изненади: например постоянно отвежда някоя от героините в един и същи ресторант или я среща с бившия й, който е в компанията на новата си любима.

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

„Вероятността да срещнеш този, който ти е разбил сърцето, е много голяма. Още по-вероятно е това да се случи, когато изглеждаш ужасно. “

Въпреки това нито една от героините не си представя живота без Манхатън и не иска да го замени за нищо на света нито за Бруклин, нито за Париж.

Малко заблуди

Не е тайна, че момичетата, когато се влюбени, са склонни да се заблуждават по отношение на обекта на чувствата си, така се случва и в „Сексът и градът“: не всичко, което се разказва за Ню Йорк, е чиста истина.

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

1. Да ходиш цял ден на токчета из Ню Йорк, както прави Кари Брадшоу, е област от фантастиката.

2. Да се придвижваш само с таксита – е адски неизгодно. Нито една от героините не кара кола, а кръстосват целия град с таксита. Истината е, че в реалния живот повечето жители на този мегаполис ползват метро. Не само заради парите, а и заради големите задръствания.

3. В реалността Кари нямаше да може да си позволи подобен начин на живот: да си наеме апартамент на Upper East Side, да харчи баснословни суми за дизайнерски дрехи и обувки, да закусва, обядва и вечеря по ресторанти.

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

Имайки предвид цените в Ню Йорк, на журналистката нямаше да й стигат хонорарите (каквито и да са те), за да води този живот, който е показан във филма, за което, между другото, пресата често критикува сериала.

„Във Vogue плащат на Кари по 5 долара на дума, това е десет пъти повече от сумата, която получават журналистите наистина.“

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

Знакови места

Вече години наред на гостите на Ню Йорк се предлагат екскурзии по ключовите локации от „Сексът и градът“.

Ще споменем само няколко места, които станаха култови след излизането на сериала, защото само ресторантите и баровете, които ни показват там, са над 40.

Сладкарница Magnolia

Същата тази, в която след като хапнаха, Кари разказва на Миранда, че си е паднала по Ейдън. След излъчването на серията заведението печели такава популярност, че се налага собствениците да наемат охрана.

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

Ресторант Russian Samovar

Заведението, в което художникът Александър Петровски (изиграна от Михаил Баришников) урежда среща на Кари в един през нощта. Интересното е, че в реалния живот Баришников и съсобственик на това място.

Soho House

Басейнът на покрива, където Саманта води приятелки, възползвайки се от чужд пропуск, и откъдето скоро и четирите (плюс Станфорд) ще бъдат изгонени.

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

Стадион Yankee

По думите на Кари това е „място, на което можеш да пушиш и пиеш в два часа посред бял ден и никой няма да те упрекне“. Там героинята на Сара Джесика Паркър се запознава с новия „янки“ - бейзболистът, връзката с когото няма да й се получи.

Редакцията на Vogue

Сцените, в които Кари идва в редакцията на Vogue, наистина са снимани в офиса Conde Nast (вярно е също, че той вече се намира на друго място). Огромната гардеробна в редакцията на Vogue е абсолютно реална.

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

Централният парк

Можеш ли да си представиш „Сексът и градът“ без известния Централен парк? Тук са снимани много от сцените, в това число и тази, в която Кари се къпе в езерото (сцената е снимана успешно още от първия дубъл).

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

Най-добрите цитати за Ню Йорк

В сериала се говори за Ню Йорк не по-малко отколкото за секс. При това, много от цитатите подхождат прекрасно и на другите големи градове.

„В Ню Йорк ние винаги сме в търсене на работа, приятел или жилище.“

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

„Година след година момичетата, които минават 20, пристигат в Ню Йорк заради двете Л-та: лейбъл и любов.“

„Ако е вярно, че в живота има само една голяма любов, то моята може да бъде Ню Йорк. И аз няма да позволя на никого да говори гадости за моя избраник.“

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

„В Ню Йорк всичко се върти около секса. Едни го имат, други го търсят, трети по никакъв начин не могат да му се насладят. Не е изненадващо, че този град никога не спи, той е прекалено зает с мисли за това с кого да преспи.“

„Сексът и градът“ и Ню Йорк: това е истинска любов

„Всичко е възможно, това е Ню Йорк!“

 


Виж ощеНово в Cosmo