Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Самотна ли си?

 

Оценка: (0/5)

Самотна ли си?
Замисляла ли си се дали не прекарваш твърде много време във Facebook, Twitter и блога си вместо да живееш живота си?

Всички ние сме част от новото „високотехнологическо“ поколение, което е много по-независимо и свободолюбиво, а според ново проучване, и по-самотно.

Изследването, проведено в Австралия, показва, че 30% от хората на възраст между 20 и 30 години често се чувстват самотни, при това много повече от всяка друга възрастова група.

По ирония на съдбата точно тези, които се идентифицират като самотни, са много по-склонни да се впуснат в срещи от интернет и да използват социалните мрежи, за да поддържат връзка с приятелите си.

Благодарение на социалните мрежи като Facebook и Twitter никога не е било по-лесно да се свържеш с познатите си, но недей да се заблуждаваш – тези сайтове могат да бъдат използвани също, за да могат някои хора да придадат смисъл или да „рекламират“ живота си, представяйки нещата, които им се случват за много по-вълнуващи, отколкото са в действителност.

По тази причина, когато ти е кофти, социалните мрежи могат да влошат положението още повече. Чудиш се как? Лесно, като прочетеш за последната европейска обиколка на някой от познатите си например, или видиш снимка на бившия си и новата му приятелка. Това определено ще довърши настроението ти. Освен това не забравяй, че според експертите има разлика между това да си самотна и да си сама.

Нашият съвет е следващия път, когато се почувстваш леко изгубена, да отстъпиш от компютъра си и да излезеш на кратка разходка, да се потопиш в любимото си списание или пък да се помотаеш по магазините (и да се върнеш с няколко нови чифта обувки, ами... какво пък толкова?).


Виж ощеНово в Cosmo