Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Пет признака, че използваш Инстаграм нездравословно

 

Оценка: (0/5)

 
 

Колко от нещата правиш всеки ден?

Пет признака, че използваш Инстаграм нездравословно

Независимо колко проучвания четем за това как сравняването на живота ни с този на другите може да причини чувство на несигурност или как социалните медии могат да окажат отрицателно въздействие върху нашите взаимоотношения и дори върху работата, ние продължаваме да скролваме, скролваме и скролваме....

Хората, които са склонни на пристрастяване към социалните медии, ще хванат телефона веднага щом се събудят, въпреки че знаят, че безумното скролване оказва негативно влияние върху тяхното здраве.

Виж коя е първата снимки, която са публикували звездите в Инстаграм в галерията долу:

И така, къде е границата? Кога социалните медии се превърнаха от хоби в нездравословна зависимост и какво можеш да направиш, за да промениш нещата?

1. Публикуване на истории в ранните сутрини

Ако отваряш Инстаграм, за да публикуваш нещо или да провериш какво се случва там, когато повечето хора обикновено спят, това е знак, че социалните медии влияят върху здравословното ти ежедневие.

Пет признака, че използваш Инстаграм нездравословно

2. Ако някой държи очевидно обработена снимка на лицето ти, ще познае ли, че това наистина си ти?

Всички ние си играем с осветлението, ъгъла и позата, за да получим перфектния кадър, който след това почти винаги преминава през някой филтър. Но снимките с голяма доза обработка (редовно) могат да бъдат отражение на липсата на самочувствие.

3. Лишаваш ли се от сън?

Коментират ли хората твоето непрекъснато променящо се настроение? Или забелязваш ли, че не можеш да се концентрираш на работа? Скролването до късно вечерта преди лягане може да причини нарушение на съня ти.

►►►15 признака, че телефонът замества гаджето ти

4. Смяташ ли, че си отегчена, освен ако не си на телефона си?

Непрекъснатото следене на случващото се в Инстаграм може да повлияе на ежедневните ти взаимоотношения.

5. Следиш ли всички лайкове и коментари?

Изпускаш да се наслаждаваш на важните неща и да изживяваш нещата на момента в името на това да следиш коя снимка колко лайкове и коментари е събрала.

Пет признака, че използваш Инстаграм нездравословно

Ако се идентифицираш с едно или повече от горните твърдения, може би е време да промениш начина, по който се ангажираш с Инстаграм. Ето как можеш да започнеш:

• Опитай да замениш „ритуала със скролването“. Като начало определи си 30-60 минути, в които да не посягаш към телефона си. През това време прави нещо друго като тренировка или вкусна закуска.

• Не влизай в Инстаграм вечер преди лягане. Проучване от 2015 г. от университета в Питсбърг установи, че ако използваш социалните медии през последните 30 минути преди да заспиш, това е най-сигурният начин да нарушиш съня си, независимо колко време прекарваш онлайн през деня.

• Използвай Инстаграм умишлено. Избери кога да си онлайн и колко дълго време ще прекарваш в социалните мрежи, а не просто да взимаш телефона си и да започваш да скролваш. Изследванията показват, че продължителното време онлайн влияе на настроението ти и може да се почувстваш разочарована, самотна и депресирана.


Виж ощеНово в Cosmo