Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Невинни години

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

Как да се справя с притесненията си?
Непрекъснато се смущавам как изглеждам в очите на другите. Нямам проблеми с общуването, но винаги се притеснявам какво да кажа, така че да не изляза глупава. Какво мога да направя, за да спра това?

Cosmo: Голям напредък е, че разграничаваш  нещата.   Липсата на проблеми в  общуването трябва да ти дава самочувствие  и  увереност. Просто си по-стеснителна, притесняваш се в присъствието на повече хора, особено непознати, или пък не обичаш да си център на внимание. Това не означава, че нямаш комуникативни умения и че не си приета добре сред околните. Може би чарът ти е в това да си по-сдържана и резервирана?! Не се насилвай да участваш и да бъдеш активна. Изказвай се тогава, когато имаш какво да кажеш. Наблюдавай с интерес това, което се случва около теб. 

Краят на играта
Ходих с един мъж две години и той ме уверяваше, че има сериозни намерения към мен – говорили сме си за брак и деца. В един момент след дълги разговори ми каза, че предпочита да остане сам. Не мога да си обясня защо го направи и това много ме измъчва – дали аз не съм сгрешила нещо във връзката си?

Cosmo: Кой знае? След като дълго сте разговаряли, е трябвало да се изясните… Ако не сте, единственият начин да разбереш причините е да го попиташ. Не е задължително някой да е сгрешил, или да е виновен. Стават такива неща в любовта – необясними, нелогични.  Дори и да си сгрешила, това вече е минало. Естествено е да ти е тъжно след раздялата, но гледай час по-скоро да се освободиш от угризенията. Вземи си поука за бъдещото си поведение, но не забравяй, че ситуациите са различни и няма универсални решения.

Война на световете
С моя приятел сме заедно вече три години, но напоследък се чувствам пренебрегната от него.  Той постоянно е с майка си, а не е малък – на 34 години е. Преди да се запознаем, е бил женен, но си мисля, че причината за раздялата им е майка му.

Cosmo: Защо си против това? Та тя му е майка! Естествено, всичко е въпрос на мярка. Ако отскоро е започнал да прекарва повече време с нея, опитай се да откриеш причината за това и да я елиминираш. Ако по принцип е силно  привързан към нея и тя има сериозно влияние върху него, не те съветвам да започваш война. Тази битка е обречена, въпреки, че на някои жени им харесва да се забъркват в такива отношения. По-разумно  е да я спечелиш на твоя страна.

Среща
Имам сериозен приятел от две години, а още не се познавам с родителите му – дали е, защото за него връзката ни не е толкова сериозна, или не му е минавало през главата?

Cosmo: Много е различно! Може да не му идва наум (мъжете имат друг поглед върху тези неща). Възможно е също отношенията в семейството да не са наред и да няма потребност да споделя щастието си с родителите си, или дори съзнателно да отбягва среща с тях, защото им няма доверие,  или изпитва неудобство от тях. Или пък не допуска, че за теб е важно, не му достига смелост, не е убеден, че трябва да го прави и прочие. Ако искаш  да се запознаеш с техните и смяташ, че моментът е дошъл, тогава му кажи. Обикновено това е   начин за избягване на недоразуменията. Няма полза от прибързани заключения !
 
Само секс, моля!
Имам интимна връзка (само интимна) с мъж от пет години. Аз наистина много го харесвам и искам да бъда със него по-сериозно. Но той казва, че между нас не може да има нищо повече от секс. Мислите ли, че той наистина го мисли?

Cosmo: Какво те кара да се съмняваш?


Виж ощеНово в Cosmo