Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Направи си фън шуй спалня

 

Оценка: (0/5)

 
 

Превърни и ти спалнята си в уютно място за почивка, което възстановява силите ти.

Направи си фън шуй спалня

Хилядолетното китайско изкуство фън шуй има за цел да хармонизира енергията в дома, така че обитателите му да се чувстват добре. 

Определи подходящо място за леглото

Разположи „главата” на леглото към стената – това създава усещане за сигурност. Ако няма такава възможност, добави към леглото задна табла от дърво. Не трябва да има прозорец, врата или носещи греди зад главите на спящите.

Остави празно пространство от двете страни на леглото, така че да не се чувстваш притисната и всеки да може да стане и да се придвижи свободно. За да циркулира енергията безпрепятствено, трябва да има дистанция между матрака и пода.

Разположи леглото диагонално на вратата на спалнята. Ако го поставите точно срещу вратата, се получават много силни енергии, които могат да смутят съня.

Няколко неща нямат място в спалнята ти, виж кои са те в галерията долу:

10 неща, които незабавно трябва да махнеш от спалнята си

Създай успокояваща светлинна атмосфера

За да постигнеш ефекта на фън шуй, осветлението в спалнята трябва да е приглушено. Не поставяй лампа над леглото. По-добре избери нощни лампи или абажур, поставен странично. Идеално би било да можеш да усилваш и намаляш светлината чрез реле.

Използвай завесите, за да си осигуряваш достатъчна тъмнина за нощта. Това е важно за производството на мелатонин – хормон, който благоприятства съня.

Направи си фън шуй спалня

Премахни предметите, които смущават покоя

В спалнята нямате нужда от компютър, телевизор и мобилни телефони. Тези апарати излъчват елетромагнитни вълни, които смущават нервната система и пречат на съня. Най-добре вечер слушай успокояваща музика, например произведения на Моцарт или Шуберт.

Избягвай стайните растения в спалнята – те могат да бъдат силно енергизиращи.

Някои ароматни масла имат релаксиращ ефект, но не прекалявай с количествата.

Тези предмети са задължителни за дома ти, особено ако си минала 20-те, виж галерията долу:

Нещата, които всяко момиче след 20 трябва да има в дома си

Избери дзен декор

Подходящо е стените на спалнята да са в пастелни цветове, а таванът – светъл. Избери мебели със заоблени форми и не ги поставяй прекалено близко до леглото, за да не „спъват” енергията.

Не слагай огледало срещу леглото – то действа като отражател на енергията и може да наруши съня. По-добре го сложи от вътрешната страна на вратата на стаята или на гардероба.

Картините също трябва да са в пастелни, спокойни тонове. Червеното и тъмните цветове излъчват прекалено много енергия.

Избери естествени материи – дърво за леглото, памук за чаршафите.


Виж ощеНово в Cosmo