Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Най-странните професии в света

 

Оценка: (0/5)

 
 

И ти си мислиш, че работата ти е необикновена?

Най-странните професии в света

Може да не вярваш, но има хора, на които им плащат, за да ...спят! Всякакви странности сме чували досега, но някои от тези професии наистина ни оставиха без думи!

Какво казва зодията ти за твоята кариера

Гмурец, който доставя пици . Подводен хотел във Флорида получава пиците си чрез доставчик, който е принуден да се гмурка на 6.4 метра дълбочина.

Човек, наблюдаващ изсъхването на боята. Британец прекарва живота си, отмервайки колко време е необходимо на боята да изсъхне. Докато боядисва парчета твърд картон, той периодично ги докосва, за да провери смесицата.

Човек, миришещ... газовете на други. Целта му е да открие причината за различни здравословни проблеми. Получават по 50 хил. долара на година и успяват да разпознаят тумори, инфекции и възпалявания.

Може би трябва да имаш доста познания, за да се превърнеш в подушвач на газове!
Може би трябва да имаш доста познания, за да се превърнеш в подушвач на газове!

Човек, за когото спането е професия. Финландски хотел нае човек, който да провери колко удобни са леглата в него. Работникът е спял във всяка една стая по отделно и си е водил записки.

Хора, преместващи айсберзи. Международният леден патрул следи за айзберзи, които представляват потенциална заплаха, и ги мести на безопасно място. Ако леденият къс се обърне, докато го теглят, той може буквално да разцепи плавателния съд на две.

Човек, който подостря моливи. Със сигурност е истински специалист в тази дейност!

Дали моливите му вкъщи са изрядно подострени?
Дали моливите му вкъщи са изрядно подострени?

Съдия по миризмите. Специални съдии миришат мишниците, краката и дъха на хората, за да определят колко ефективен е определен нов продукт.  Обонянието им се тества всеки месец, за да може работодателят да е сигурен, че все още е остро.

►►► ВИЖ ТУК: 15 признака, че мразиш работата си!

Човек, възбуждащ панди. Една от задачите на хората, грижещи се за пандите, е да окуражават животинките да правят секс. Те им дават виагра и им показват "панда порно", за да приповдигнат... настроението им.

Човек, който тика хората във влаковете . Японските "ошияс" се наемат специално, за да тикат хората в препълнените влакове. По този начин превозните средства се пълнят до максимален предел. Освен това следят за обекти, заклещени във вратите.

Със сигурност поддържат перфектна форма с тази "силова" работа ежедневно.
Със сигурност поддържат перфектна форма с тази "силова" работа ежедневно.

Професионални оплаквачи. В югоизточна Азия се наемат хора, които да плачат и ридаят колкото се може по-силно по погребения. Според традицията колкото по-шумно е едно подобно събитие, толкова по-лесно починалият достига задгробния живот.

Чипсов инспектор. Задължителни са за фирмите – производители на хрупкавите пържени картофки. Инспекторите седят на поточната линия и дебнат за прекалено изпържени или пресолени картофи. Работата им предполага постоянно тъпчене с некачествен чипс.

Как работят служителите на Facebook - снимки от офисите им

Чистач на светофари. Занаятът е специфичен за Италия. Работникът обикаля със стълба булевардите и мие един по един светофарите.

Яйчен инспектор. Това са хората посветили се да осигуряват на клиентите само най- хубавите яйца. Внимателно преглеждат кокошата продукция пукнатини по черупките.

Може да се доверим напълно на продукцията, след като е преминала през яйчен инспектор!
Може да се доверим напълно на продукцията, след като е преминала през яйчен инспектор!

Подушвач. В магазините често се сблъскваме с огромното разнообразие от парфюми, дезодоранти, одеколони и продукти с различни аромати. След първите няколко подушвания носът ни вече не може да реши кое от благоуханията му харесва най-много. Затова си има специални служители, които да ви помогнат в обективния избор на аромат – подушвачите.

Инспектор на тампони. Следващият инспектор със странна професия, може би не е толкова въодушевен от работата си, защото на него ежедневно му се налага да проверява… дамски тампони. Да, има и такава професия, която включва проверяването на абсорбционните възможности на различни по големина тампони. Дневната бройка, която трябва да провери всеки инспектор е 125.

Чистач на повръщано в увеселителен парк. Често в увеселителните паркове се случва на някой да не му понесат завоите на влакчето на ужасите. Обиколката в повечето случаи завършва със „сервирания” обяд върху облегалката на увеселителното влакче. Е, нали все някой трябва да минава и да чисти след туристите?

Не бихме искали да си представим колко голяма е заетростта на човека, чистещ повръщано в увеселителен парк!
Не бихме искали да си представим колко голяма е заетростта на човека, чистещ повръщано в увеселителен парк!

Пазач от кокосови орехи. На остров Свети Томас (Вирджинските острови) са наети специални служители, които да бдят за безопасността на гостите в един от хотелите. Те трябва да следят да не падат кокосови орехи върху гостите.

Дегустатор на котешка /кучешка храна. Той тества с удоволствие и прецизност всяко ново предложение за кучешки и котешки лакомства. Ако консервата не му допадне, изобщо не се появява на пазара.

Щом домашните любимци ядат храната, какво толкова?
Щом домашните любимци ядат храната, какво толкова?

Специалист по педикюра на крави. Занемаряването на копитата може да навреди на здравето на кравата, да намали млякото и дори да увреди плодовитостта й. Затова в доста елитни ферми има хора, които се грижат за копитата на кравите.

Специалист по определяне на пола на пиленцата. За разлика от предишните две, това е широко разпространена професия. Този професионалист всеки ден отделя бъдещите кокошки от бъдещите петлета. Като труд, не е много тежко, но всичко се прави на ръка.

Със сигурност задачата да определяш пола на тези малки сладки пиленца е за предпочитане пред някои други в списъка!
Със сигурност задачата да определяш пола на тези малки сладки пиленца е за предпочитане пред някои други в списъка!

Наемник за чакане на опашка. Родината на първата регистрирана компания с такава длъжност е Великобритания.

Изпитател на презервативи. Няма нищо срамно и странно във факта, че компаниите производители на презервативи искат да са напълно сигурни в надеждността на продукцията си. По правило всеки нов продукт в тази област се тества от група от около 1000 наемници, а изпитанията траят поне година.


Виж ощеНово в Cosmo