Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Най-привлекателната възраст за противоположния пол

 

Оценка: (0/5)

 
 

На колко години жените и мъжете са най-привлекателни за противоположния пол? Хайде да разбием катинара на ковчежето, в което е сложена истината.

Най-привлекателната възраст за противоположния пол

Ето как флиртуват различните зодии онлайн: виж в галерията долу.

Как флиртуват различните зодии онлайн

►►►Има някои изненадващи и леко налудничави фактора, които влияят над избора ти на партньор. Ето кои са те.

Онлайн запознанствата стават все по-популярни, защото животът на съвременния човек в много отношения е свързан със социалните мрежи и интернет. В такава ситуация изобщо не е странно да търсиш половинката си в сайт за запознанства или в приложение с подобни цели.

Още през 2013 г. е установено, че 11% от американците и 38% от самотните хора по света, които са търсили партньор, са използвали сайтове за запознанства и мобилни приложения за целта.

Тази тенденция помага на учените по-добре да изучат потребностите на хората, които си търсят половинка. Например при едно от последните изследвания в Щатите е установена възрастта на мъжете и жените, в която те са най-привлекателни за срещуположния пол.

Ето и ключът от загадката!

Най-привлекателната възраст за противоположния пол

Представа за идеалния партньор

Съществува хипотеза, че мъжете и жените най-често търсят партньор, които е горе-долу на тяхната възраст, със сходно образование, физически привлекателен и още един куп подобни характеристики.

Именно такива двойки имат здрави отношения дълги години. Разбира се, и тук има изключения, но твърдението, че „плюс и минус се привличат“, е по-скоро мит, отколкото реалност.

►►►Получи всичко, което искаш от онлайн срещите. Ето как.

Всеки от нас се стреми да намери партньор, който да му харесва не само на него, но и на повечето му познати.“

Колкото и да е странно горното твърдение, защото ти веднага ще кажеш „какво ме интересува мнението на другите, важно е аз да го харесвам“, и тук има доза истина, че хората, които си приличат от гледна точка на привлекателността, са привлечени един от друг.

Най-привлекателната възраст

В свое изследване учени от два университета в САЩ фокусират вниманието си върху съобщенията на хора в сайт за запознанства в 4 града: Ню Йорк, Бостън, Чикаго и Сиатъл.

Те се опитват количествено да оценят привлекателността на 200 000 души, преброявайки съобщенията, които получават тези хора. В крайна сметка, нали, ако изборът е голям, ти няма да седнеш да пишеш на непривлекателни представители на противоположния пол?

Най-привлекателната възраст за противоположния пол

Социолозите отчитат не само това колко хора са писали на конкретен човек, но и кои са тези личности. Очевидно е, че ако един човек получава съобщения от популярни като него хора (които също получават стотици съобщения), то той естествено е желан и интересен.

Според изводите, които си правят учените, мъжете стигат пика на популярността си около 50-ата си годишнина, а жените – около 18-ата, след което интересът към тях спада.

Други изводи

Резултатите от това изследване говорят също, че за жените е важно какво образование има мъжът: колкото по-високо е нивото му на образованост, толкова повече шансове има той сред дамите. Но пък мъжете, точно обраното, са на мнение, че колкото по-висока степен на образование има жената, толкова по-странна е тя, и по тази причина не представлява интерес за тях.

Историческите снимки, които потвърждават, че любовта ще спаси света. Виж ги в галерията долу.

11 исторически снимки, които потвърждават: „Любовта ще спаси света“

И не само. Оказва се, че предпочитанията на хората, които търсят партньор онлайн, се различават от предпочитанията им в реалния живот. В интернет хората пишат по-често на по-красиви от самите тях партньори. А в живота, както казахме и по-горе, сме склонни да си избираме „равностойно“.

Но, каквото и да казват поредните изследвания, не трябва да отпускаш ръце в отчаяние. В крайна сметка, образованата жена, която говори на няколко езика, или търси нови методи за лечение – винаги е била и ще бъде привлекателна. Е, може би не в очите на глупаците, но ти нали не търсиш тях?


Виж ощеНово в Cosmo