Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ти и Той мислите да заживеете заедно?

превод и адаптация: Амалия Паунова
 

Оценка: (0/5)

Пробното съжителство преди брака може да звучи като добра идея, но може да се обърка тотално и да сложи край на връзката ви!

 

Искаш ли да си ми ... съквартирант?

„Когато двама души заживяват заедно, те не го приемат
Ти и Той мислите да заживеете заедно?
много насериозно, а трябва“, казва Галена Килн, асистент в  центъра за брачни и семейни науки към Университета в Денвър.

„А всъщност е много важно и ще промени живота им и връзката им. Много двойки, обаче, не го осъзнават.“

1.    Говорете си!
Седнете и го обсъдете сериозно. Говорете за чувствата си и очакванията си от съвместния живот и дали това е най-добрият начин. Говорете за всичко от брака, децата и житейските цели до това кой ще хвърля боклука и кой ще храни котката.
2.    Финансовата стъпка!
Решете кой ще отговаря за парите. Общата банкова сметка не е препоръчителна още в началото. Отделните карти и пари премахват голяма част от напрежението в началото на съвместното съжителство.
3.    Пробвайте!
„Ако искаш да пробваш ситуацията, преди да си пренесеш мебелите, направете тестов период“, съветва Солът. „Живейте заедно седмица-две, но внимавайте да не се отплеснете в романтични занимания и дълги разговори, вместо да живеете по обичайния си начин. Подложете се на истинския стрес сутрин, изтощените вечери, когато искате просто да седите пред телевизора и споровете кой да измие чиниите.“

Според статиската: съквартиранти преди брака е убийство за
Ти и Той мислите да заживеете заедно?
семейния живот след това...

Забрави за вечната безсмъртна любов и споделените надежди и мечти – година след като се запознахме, с приятеля ми заживяхме заедно, най-вече заради транспортните проблеми. Той живееше в другия край на града и пътуването ни тормозеше. Шест години, една сватба и една дъщеря по-късно, още сме заедно. Всъщност, когато заживяхме заедно, бяхме 99% сигурни, че един ден ще се оженим. Но без да съжителстваме преди това. Изобщо не можех да си представя да се омъжа за някой, с когото сме живели като съквартиранти. Няма начин!
Решавайки да съжителстваме, се присъединихме към растящия брой двойки в сивата зона – повече от гаджета, не точно женени и без почти никаква законова защита. Преди 40 години, съжителството е било рядко и възприемано като „живот в грях“. В днешно време милиони двойки живеят без брак. Повечето рано или късно сключват брак.
„Това ще стане съвсем нормално за по-младите хора“, казва Памела Смок, преподавател по социология в Университета в Мичиган. „Те не искат да приключат историята като родителите или други роднини – разведени.“
Обаче се оказва, че двойките, които са живели заедно преди брака, се развеждат два пъти по-често от тези, които се женят без предварително съжителство. Двойките, които са живели заедно, имат по-нещастен брак, по-недоволни са, карат се повече, имат по-лоша комуникация и отдаденост. Повечето специалисти твърдят, че желанието ни за съжителство подкопава желанието ни да се отдадем, което означава, че пробният период преди брака може в крайна сметка да се обърне срещу нас.


Виж ощеНово в Cosmo