Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Куклата Барби заприлича на Фрида Кало

 

Оценка: (0/5)

 
 

Куклите Барби отдавна вдъхновяват младите момичета по света със своята красота и стил. Сега те ще вдъхновяват подрастващите и със своят ум и дързост. 

Амелия Еърхарт, Фрида Кало и Катрин Джонсън като кукли "Барби".
Амелия Еърхарт, Фрида Кало и Катрин Джонсън като кукли "Барби".

Във вторник, в навечерието на Международния ден на жената, американският гигант в производството на играчки Mattel представи 17-те си нови модела на Барби, чийто прототипи са вдъхновяващи личности от миналото и настоящето като непокорната мексиканска художничка Фрида Кало и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан - Амелия Еърхарт.

►►► Свят, приветствай първото "Барби" с хиджаб

Новите кукли излизат на пазара след като Mattel проведе проучване сред 8000 майки от целия свят и установи, че 86% от тях се притесняват какви са моделите на подражание, на които са изложени техните дъщери.

Къщата на мечтите, в която Барби живее се е променила много през последните десетилетия. Виж как в галерията долу:

Как се е променил домът на Барби за 45 години

"Момичетата са можели винаги да разиграват всевъзможни роли и да упражняват различни кариери с Барби. Сега сме развълнувани да им представим истински модели за подражание от действителността, за да им напомним, че те могат да бъдат всичко, което си пожелаят", написа Лиза Макнайт, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Барби.

Куклата Барби заприлича на Фрида Кало

Част от Барбитата от серията Shero (от ляво надясно): полската журналистка Мартина Войецовска, британската шампионка по бокс Никола Адамс, китайската примабалерина Юан Юан Тан и режисьорката на "Жената чудо" Пати Дженкинс

Новата колекция кукли е разделена на две линии. Едната е кръстена "Вдъхновяващи жени" и представя исторически личности, а другата - Shero (игра на думи между she - "тя" и hero - "герой" - бел.авт) - изобразява жени, които са пример за подражание днес.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo