Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Когато таксиметровият шофьор е фотограф

 

Оценка: (0/5)

 
Твоят портрет в моето такси

Раян Уидман 20 години снима хората, които вози в таксито си.

Когато таксиметровият шофьор е фотограф

През 1980 г. Раян Уидман завършва с отличен колеж по изкуствата в Калифорния и се втурва да покорява Ню Йорк. Ето какво му се случва в Голямата ябълка.

Тук те очакват най-известните селфита на известните ⇒

Топ 30 на звездните селфита

Озовал се сам, без покрив на главата, без работа и приятели, Раян е наясно: за квартирата трябва да се плаща, за храна – също, дори най-евтината струва пари. И какво? Тогава момчето на изкуството решава да стане таксиметров шофьор.

Шест пропаднали момичета, 1982 г.
Шест пропаднали момичета, 1982 г.

20 години той чинно сяда зад волана и се отправя в търсене на ярки, харизматични клиенти. Така се появява проектът My Taxi, който обхваща период от две десетилетия.

1990 г. - селфи Алън Гинсбърг, иконата на хипи поколението.
1990 г. - селфи Алън Гинсбърг, иконата на хипи поколението.

Раян излиза на работа в 17 часа и приключва към 4 сутринта. И само колко различни лица среща той през това време! Сред клиентите му са отчаяни момичета и момчета, всевъзможни фрикове и звездни личности.

Да ви почерпя с бонбони? 1992 г.
Да ви почерпя с бонбони? 1992 г.

Основателят на битничеството и иконата на хипи поколението – поетът от 60-те и 70-те години на XX век Алън Гинсбърг, се качил един ден в таксито на младия мъж. Разбирайки за втората професия на таксиметровия, той сравнява задната седалка на колата с човешка зоологическа градина, а самия Раян нарича „специалист, занимаващ се с изготвянето на животински и птичи чучела“.

Рокерите на Beastie Boys, 1982 г.
Рокерите на Beastie Boys, 1982 г.

Някои от произведенията на Браян се пазят в Бруклинския музей, а сборникът със снимките му преживява вече няколко преиздания.

Селфи с травестит, 1997 г.
Селфи с травестит, 1997 г.

Запознай се и ти с част от лицата, които Уидман запечатва на лента, обикаляйки Ню Йорк с таксито си.

 


Ново в Cosmo