Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Кога да вдигнеш проклетия си телефон

Росица Шишкова
 

Оценка: (0/5)

Напоследък става все по-популярно да изпращаш електронни покани или да честитиш рождените дни на приятелите си Facebook и да постваш снимките си в Twitter или Instagram още в разгара на събитията. Тъжно или не, изглежда малко по малко започваме да забравяме за изкуството и етикета на комуникацията лице в лице. И докато съобщенията са подходящи за дадени ситуации, в други телефонното обаждане е много по-добър вариант.

Кога да вдигнеш проклетия си телефон
Кога да вдигнеш проклетия си телефон © Разреши дигиталната си дилема! (Shutterstock.com)


Ние ще ти спестим главоблъсканицата и ще ти кажем кой тип комуникация да избереш при тези често срещани дигитални сценарии:

Покани

Всъщност обожаваме факта, че е много по-лесно да организираш групово събиране благодарение на Facebook. Просто организираш събитието онлайн и каниш когото си поискаш. А дали е старомодно да очакваш хартиена покана за сватба? Категорично не. Поканите във Fb са напълно приемливи за обикновени събирания, за всяко друго по-важно събитие обаче, по-добре стани офлайн.

Ако случаят е малко по-специален, можеш да си позволиш да изпратиш също лично съобщение или e-mail. Разбира се, че не е толкова лично, но всички имаме натоварен график и е разбираемо, че този вариант ти е по-удобен.

Изказването на съболезнования, поканите за сватба и благодарностите обаче, задължително трябва да бъдат поднесени лично.

Честитки

Разбира се, че на всички ни става приятно, когато имаме 200 страхотни пожелания за рождения ден на стената си във FB. Само че ще се почувстваш още по-специална, ако някой (неочаквано) се обади, за да ти ги поднесе лично.

Ако рожденикът ти е просто познат, бързият пост във Facebook е напълно в реда на нещата, разбира се. Но ако става дума за човек от близкия ти приятелски кръг, трябва да положиш повече усилия и да му/й покажеш, че не ти трябва някаква си социална мрежа, която да те подсети за празника. С други думи – обади се!

Качване на снимки

В случай, че не се чувстваш особено доволна от факта, че приятелите ти имат лошия навик да те тагват постоянно на места и снимки в разгара на диви партита, контролирай това.

Да се предпазиш е по-умно, отколкото да понасяш щетите неподходящите хора да те видят в неподходяща ситуация. Можеш да оправиш настройките на профила си така, че да има нужда от твоето одобрение на тага или чек-ина, преди да бъде споделен с целия свят.

Дори и приятелите ти да се шегуват, че си параноична, в крайна сметка това си е твоят профил и само ти можеш да решаваш какво искаш в него.

Постване на статус

Целта на социалните мрежи е да се свързваш по-лесно с хората в живота си. Това, разбира се, включва и споделянето на моментите, в които се чувстваш недоволна. Но има една много тънка граница между това да постваш кратки остроумни статуси и да ъпдейтваш профила си постоянно с всяка глупост, която ти мине през ума. Не искаш да се превърнеш в онова момиче, чиято стена е препълнена със статуси без нито едно харесване или коментар.

Кои статуси са окей? Създай си лично правило и не публикувай нищо за нещата, които правиш по бельо. Да, социалните мрежи са създадени, за да изразяваш себе си, но никога не споделяй информация, която ще те злепостави или ще те накара да се почувстваш неудобно. Това включва и снимките с патешки устни.


Виж ощеНово в Cosmo