Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да намалиш отпадъците вкъщи

 

Оценка: (0/5)

 
 

Сигурно ще се изненадаш, ако разбереш колко много боклук произвеждаш всяка седмица...

Как да намалиш отпадъците вкъщи

Направи тест – веднъж седмично, преди да изхвърлиш боклука от кухненската кофа, хвърли един поглед към съдържанието й. Навярно ще се учудиш, че изхвърляш толкова много неща. Средният европейски гражданин произвежда около 2 кг боклук всеки ден!

►►►12 неща, които да изхвърлиш веднага

Използвай хартиени пликове вместо найлонови

Найлоновите изглеждат по-устойчиви, но това не е вярно – един хартиен плик може да бъде използван цяла година за пазаруване или за съхраняване на храни. Така ще спестиш на природата замърсяването с найлони.

Не изхвърляй старите дрехи

Как да намалиш отпадъците вкъщи

Някои от тях можете да използваш за бърсане на прах или за почистване на обувки. Старите чаршафи пък са чудесно покривало при ремонт в дома.

Избягвай вещите за еднократна употреба

Как да намалиш отпадъците вкъщи

Замени кухненската хартия с кърпи, а за пикник използвай прибори за многократна, а не за еднократна употреба.

►►►Истини и митове за замърсената околна среда

Подари старите си мебели

Когато дойде време да подновиш интериора си, не изхвърляй старите мебели на улицата или на градските сметища, а помисли на кого биха могли да послужат. Можеш също да пуснеш обява в интернет.

Пазарувай интелигентно

Как да намалиш отпадъците вкъщи

Знаете ли каква голяма част от продуктите, които купуваме, остават неизползвани! Минават дни, те си стоят в хладилника и накрая ги изхвърляме. Обърни внимание на датата на годност и имай предвид, че за повечето продукти тя може безопасно да бъде надхвърлена с една или повече седмици. Но най-вече не се поддавай на рекламата, която те кара да купуваш неща, които не ти трябват или всъщност не са по вкуса ти.


Виж ощеНово в Cosmo