Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ейми Уайнхаус, каквато не познаваш

 

Оценка: (0/5)

 
 

Какво изниква в съзнанието ти, когато чуеш името Ейми Уайнхаус?

Ейми Уайнхаус, каквато не познаваш

Огромна, бухнала прическа, която на английски наричат beehive (от англ. „пчелен кошер“)? Дебела и силно извита очна линия? Крехко, слабо до изнемога тяло? Песента „Back to Black”? Наркотици и алкохол?

Най-вероятно свързваш Уайнхаус, която си отиде от този свят през 2011 г., с всичко изброено по-горе. Не си виновна. Трагичната певица и до ден днешен не може да избяга от създадения й от медиите образ. Тя сякаш живее в тъмни улички, непрекъснато преследвана от папараци, а прословутата й очна линия тъжно седи на мястото си, аха-аха да се размаже. Но се държи. Като самата Ейми, преди да умре от алкохолно отравяне.

Ужасяваща съдба

Ейми Уайнхаус, каквато не познаваш

Ейми с годеника си Блейк, за който е известно, че я е пристрастил към хероина. Връзката им е пагубна за живота й

Звездата почина от алкохол, а не от свръхдоза хероин, както масово се спекулира. Организмът й, изтощен от спиртните напитки, булимията и вече бившата наркотична зависимост, не можа да издържи.

Името на Уайнхаус отново влезе в устите на хората след случая със свръхдозата на Деми Ловато – друга знаменитост, която цял живот се бори със зависимости и психични разстройства. Журналистите от списание Mirror дори побързаха да припомнят, че в документалния филм за премеждията си, „Simply Complicated”, Деми признава Уайнхаус за свой идол.

Ейми Уайнхаус, каквато не познаваш

Уайнхаус на сцената на фестивала на остров Уайт през 2007 г. След трагичното си представяне там, тя решава да престане с наркотиците и заминава за о-в Санта Лусия с приятели

Но докато сме свикнали да гледаме Ловато лъчезарна и грееща с онази енергия, която излъчват само хората, на които им се е наложило да се преборят с нещо голямо, Ейми асоциираме с мрачен, почти черно-бял образ.

Вече не. Легендата на Ейми оживява с книгата „Amy Winehouse” на фотографа Блейк Ууд, която съдържа 85 фотографии на незабравимата певица. Те са неиздавани досега и голяма част от тях включват съвсем лични моменти, което превръща изданието в единствения „врата“ към интимния свят на Уайнхаус.

С любов за фотографа

Ейми Уайнхаус, каквато не познаваш

Блейк Ууд не е случаен човек. Той е близък приятел на Ейми. Запознава се с нея през 2008 г., точно в пика на кариерата й, след излизането на иконичния албум „Back to Black”. По това време той е 22-годишен студент от Вермонт, който се запознава с Уайнхаус в дома на Кели Озбърн в Лондон. Ууд прекарва следващите две години в документиране на най-бурния период от живота на певицата. Резултатът виждаме в самата книга.

По-голяма част от кадрите са направени на острова Санта Лусия, където Ууд и още близки приятели на звездата прекарват шест месеца, опитвайки се да я държат далеч от наркотиците. Самата Ейми е взела това решение. Една дълга ваканция, по време на която група младежи прекарват времето си като плуват в океана, яздат коне и си говорят само с местните.

Ейми Уайнхаус, каквато не познаваш

Незабравим период на блаженство, през който изпълнителката носи косата си на свободни къси къдрици, толкова различни от обичайния „пчелен кошер“. Гримът е минималистичен, усмивките – искрени. Ууд е успял да улови почти сюрреалистична реалност – реалността на едно момиче, което иска да избяга от славата и да се пребори с пороците си.

Не всичко е такова, каквото изглежда

Ейми Уайнхаус, каквато не познаваш

Разбира се, фотографиите не разказват няколко пикантни подробности около идиличната половин година, прекарана на Санта Лусия. Ейми пие ужасно много през цялото време, а в един момент трябва да се разправя и с баща си, който довлича собствен филмов екип да заснеме документален филм за него като родител на известната си дъщеря. Въпреки изричния отказ на Уайнхаус да пристига с камери на острова.

Но погледнем ли корицата на книгата и царствено възседналата снажен кон Ейми, веднага пренебрегваме тежките ситуации. Избираме да помним певицата такава – умиротворена и щастлива, едно свободно от проблемите къдрокосо момиче. 


Виж ощеНово в Cosmo