Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Честър Бенингтън от Linkin Park - поетът с тъжната душа

Деница Димитрова
 

Оценка: (5/5)

 

Едва на 41 години тази година ни напусна още една емблематична фигура на рока - вокалистът на Linkin Park Честър Бенингтън.

Честър Бенингтън от Linkin Park - поетът с тъжната душа

Вместо да се впускаме в коментари дали е израз на сила или слабост това сам да предизвикаш смъртта си, нека отдадем почит на музиканта, научавайки или припомняйки си 15 факти от живота, с който Честър ще бъде запомнен.

1. Роден е на 20 март във Финикс, щата Аризона, в семейството на медицинска сестра и полицейски детектив, разследващ насилие върху деца. Родителите му се развеждат, когато Честър Бенингтън е на 11 години, а попечителство върху него получава бащата.

2. След раздялата им бъдещият вокалист започва да употребява марихуана, метамфетамини, LSD и алкохол. По-късно успяват да надмогне зависимостта, като в интервютата си осъжда наркотиците: „Просто не искам повече да бъда този човек“, казва той.

3. Бенингтън разкрива в интервю, че когато е бил на седем години, е насилван от свой по-възрастен приятел, но не е потърсил помощ, за да не го помислят за гей или лъжец. Така насилието върху Честър продължава до 13-годишна възраст. Това, заедно със ситуацията във вкъщи, го кара да изпитва желание за убийство и бягство. За да надмогне това през това време рисува, пише поезия и песни.

4. По-късно момчето разкрива самоличността на възрастния приятел пред баща си, но избира да не търси възмездие, научавайки, че самият насилник е бил жертва на насилие.

5. Честър за първи път пее в група на име Sean Dowdell and His Friends?, като през 1993 г. с тях издават едноименна касета с три песни. Честър и още един от общо четиримата й членове създават бандата Grey Daze, която има три албума.

Честър Бенингтън от Linkin Park - поетът с тъжната душа

6. Когато се присъединява към Linkin Park през 1996 г., Честър Бенингтън по това време работи в 'Burger King'.

7. На 31 октомври същата година се жени за първата си съпруга Саманта Мари Оли. Тогава двамата не могат да си позволят халки, затова прибягват до еднакви татуировки на безименните пръсти. Връзката между двамата отслабва през първите години на Честър в групата, а до развод със Саманта стигат през 2005 г.

8. Година по-късно музикантът се жени за Талинда Анн Бентли – бивш модел на Playboy. С нея са заедно до смъртта му.

Честър Бенингтън от Linkin Park - поетът с тъжната душа

9. Изпълнителят е баща на общо шест деца. Дрейвън Себастиан Бенингтън, роден през 2002 г., е плод на любовта от първата му съпруга, а от втората има близнаци Лили и Лила, както и син, който се казва Тайлър Лий. От връзка с Елка Бранд преди браковете си Честър има момче – Джейми, а по-късно осиновява и още един син, Исая.

10. Вокалистът често се сблъсква с инциденти. По време на фестивалното турне на Ozzfest през 2001 г. е ухапан от паяк отшелник, разтяга гърба си при вдигане на багаж, разкъсва сухожилие на ръката си, докато играе баскетбол и чупи китка при гмурване в публиката през 2007 г.

11. Встрани от Linkin Park Бенингтън създава собствена банда Dead By Sunrise през 2005 г., която пет години по-късно издава дебютния си албум 'Out of Ashes'.

12. Има кратки появи във филмите „Огън в кръвта“ от 2006 г. и последвалия го през 2009 „Огън в кръвта: Високо напрежение“. През 2010 г. взима участие и в „Убийствен пъзел 3D”, която е седмата част на хорър поредицата. Там попада след като като продуцентът на филмите се нанася до колега на певеца, който споменава колко голям фен на „Убийствен пъзел“ е Честър.

13. Честър има собствена колекция дрехи в сътрудничество с Porsche.

14. В интервю за 'Billboard' през 2014 г. посочва, че от песните на Linkin Park харесва най-малко 'One Step Closer', а любимата му е 'Breaking The Habit'.

Честър Бенингтън от Linkin Park - поетът с тъжната душа

15. Добър приятел е с отишлия си наскоро Крис Корнел. Бенигтън е и кръстник на едно от децата му. Честър изпраща рок легендата с песента 'Hallelujah”, която изпява на погребението му в Лос Анджелис. Бенингтън се самоубива на рождената дата на Корнел – 20 юли, когато вокалистът на Soundgarden щеше да навърши 53 години.   


Виж ощеНово в Cosmo