Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как малките пространства да изглеждат по-големи

 

Оценка: (0/5)

 
 

Да живееш в малко пространство не означава, че трябва да правиш компромис със стила или интериорния дизайн.

Как малките пространства да изглеждат по-големи

Всъщност има толкова много готини неща, които можеш да направиш, за да изглежда дома ти по-голям. С изпитани трикове, като „умни“ начини за съхранение, точно поставени предмети и дори тапет, ще увеличиш визуално своето пространство.

Виж какво трябва да има всяко момиче в дома си (снимки долу):

Нещата, които всяко момиче след 20 трябва да има в дома си

1. Направи място в своето пространство

Най-важният ни съвет е да инвестираш в многофункционално място за съхранение, ако нещата започнат да излизат от всякъде. Има толкова много възможности, предназначени да се възползваш максимално от всеки сантиметър пространството, включително табуретките за съхранение, диваните с механизъм и легла с вградени чекмеджета. Това наистина ще ти помогне да освободиш място и да направиш дори най-малкия дом достоен за Инстаграм.

2. Използвай мъртвите пространства

Долепи мебелите до стените, вдигни рафтовете или стелажите от земята до тавана, за да се възползваш максимално от ограниченото пространство на пода. Използвай изваждащи се кутии за съхранение на колела под дивана.

3. Малките детайли

Дори и в компактното пространство е важно да имаш различни шарки и елементи, които придават уникалност на дома ти, но за да избегнеш претрупването, завърти огледално някои предмети в дома си.

Виж нашите нестандартни идеи за рафтове с книги в галерията долу:

20 нестандартни идеи за рафтове с книги

4. Използвай странните стелажи в своя полза

Използването на странни, подвижни стелажи е практично и прави стаята по-уютна. Има много различни форми и размери, включително квадратни, правоъгълни и овални рафтове. Те позволяват естествената светлина да навлиза в пространството, правейки го да изглежда по-голямо.

5. Заложи на мека цветова палитра

Използвай по-светли цветове за стените, за да направиш пространствата да изглеждат по-големи, отколкото са. Повтори същите нюанси при корнизите и тавана, за да изтеглиш погледа нагоре. По-светлият под, особено светло дърво или боядисан в бяло, също ще дадат усещане за по-голямо пространство.

Виж снимки на най-популярния интериорен тренд в Инстаграм в галерията долу:

Най-популярният интериорен тренд, който виждаме в Instagram

6. Мястото за съхранение не трябва да е скучно

Може да използваш тапет при чекмеджета или като фон на стелажите. Това ще придаде дълбочина на пространството.

7. Избери мебели с тънки крака

Нека мебелите да са с тънки крака, а не с масивна основа. Ако може да видиш подовата настилка под мебелите, това ще допринесе за визуалното увеличаване на пространството.

8. Използвай огледала, за да създадеш илюзия за по-голямо пространство

Това е един от най-старите дизайнерски трикове – с огледалата твоят дом ще изглежда просторен, така че те са абсолютно задължителни. А комбинацията от по-малки огледала изглежда страхотно, когато се окачат на една стена.

9. Бъди смела

Не се притеснявай да използваш цветове или принтове в дома си. Малките детайли са красиви, а интериорът може да бъде страхотен, ако добавиш тапет в наситен нюанс. Ще получиш стая с чисти линии и страхотно модерно излъчване.


Виж ощеНово в Cosmo