Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

8 неща, за които да не лъжеш родителите си

 

Оценка: (0/5)

 
 

Ех, родители. Дори понякога да са тотално заблудени за това как младите се държат в 21 век, те винаги гледат най-добрият ти интерес.

8 неща, за които да не лъжеш родителите си

Ето защо, всички дружно трябва да спрем да ги лъжем за определени неща. Макар да ти е навик да ги мамиш от време на време, защото е по-лесно, всъщност не е наложително да го правиш. Да кажеш истината не е толкова лоша идея, повярвай ни. Особено що се отнася до тези 8 теми:

Хороскоп на слабите ти места

1. Твоето психическо състояние.

Един от най-важните проблеми. Ако не се чувстваш добре, по каквато и да е причина, не го крий точно от най-близките си. Не се преструвай, че си добре, ако си „счупена“. Родителите ти те обичат безусловно и са готови да ти помогнат, за да преминеш през затрудненията, каквото и да ги е предизвикало. Бъди отворена да им разкажеш и за най-страшните си мисли. Не ги лъжи и не оцветявай ситуацията в розови краски.

2. Любовният ти живот.

Мила, сконфузна ситуация по Коледа в "Дневникът на Бриджит Джоунс" - едно от клишетата в романтичните филми.
Мила, сконфузна ситуация по Коледа в "Дневникът на Бриджит Джоунс" - едно от клишетата в романтичните филми.

Независимо дали е коледно клише, романтичните филми винаги се съсредоточават върху мъмрещите родители, които питат самотната си дъщеря кога най-сетне ще си намери приятел. Но в реалния живот е напълно нормално да си сингъл по Коледа, както и по всяко друго време от годината. И да не се оправдаваш пред родителското тяло защо не си във връзка. Обясни на семейството си защо си избрала в момента да си сама и какво се случва в любовния ти живот. Хем ще ти олекне, хем те ще спрат да те разпитват.

►►► 7 признака, че е време да живееш без родителите си

3. Финансовият ти баланс.

Най-вероятно майка ти е заподозряла до сега, че излишните ти пари отиват за обувки, а не за поправка на счупения бойлер. Всеки е виновен за излишни харчове, но ако непрекъснато лъжеш майка си, ще се окажеш в изключително неудобна ситуация, когато най-накрая те попита къде са ти спестяванията. Спести си както парите, така и неудобния разговор, като честно споделяш къде отиват парите ти. А ако тя те посъветва да постъпваш другояче с тях, послушай я, а не мисли, че те критикува и се заяжда.

4. Бъдещето ти.

Да не знаеш какво искаш от живота е нормално за всеки в 20-те си години, че понякога и по-нататък. Но без съмнение, най-добрият подход е да поговориш с родителите си за това. Искаш ли да смениш кариерата? Искаш ли деца? Искаш ли да се преместиш на някой остров и да живееш там с 15-те си кучета? И като споменахме последния въпрос, стигаме до...

Хороскоп на непоносимите женски качества

5. Безопасността ти.

Майка ти винаги ти мисли най-доброто.
Майка ти винаги ти мисли най-доброто.

Малките „бели“ лъжи като „ще си хвана такси и ще съм си вкъщи до 22 ч.“ или „никога не си хващам автобуса по тъмно“ се казват, за да не тревожиш родителите си излишно. Но ако желаеш да си самостоятелна и силна жена, по-добре им обяснявай къде ходиш и какво правиш – така те наистина ще са спокойни, а ти също – няма шанс да те хванат, че правиш нещо, докато всъщност се преструваш, че правиш друго.

►►► 8 неща, които добрите момичета не правят

6. Личният ти живот.

Дали най-добрата ти приятелка от детинство те е прецакала, най-добрата приятелка на майка ти се е държала лошо с теб или си загубила връзка с момчето, което си смятала, че е „Единственият“ - разказвай за подобни лични случки на родителите си. Те те познават от най-дълго време и биха могли да се включат с адекватен съвет.

7. Поведението ти като цяло.

Лесно е да забравиш, че родителите ти също са били млади някога (дори ти е трудно да го възприемеш), но те също знаят едно-две неща за младежките лудории. Така че, недей да криеш цигарите и коктейлите от тях, както и случаите, когато се прибираш с някой случаен мъж. Лъгането е по-лош грях от поведението ти.

8. Физическото ти здраве.

Не е хубаво да криеш за проблеми със здравето, колкото и малки да мислиш, че са те. Споделеният проблем е половин проблем. След литрите чайове с мед, които родителите ти са ти направили, когато си била болна като малка, те заслужават да знаят какво е сегашното ти състояние.

Запомни, че родителите ти искат едно единствено нещо – да те видят щастлива. И дори да смяташ, че казването на някоя „бяла“ лъжа е лесният избор, ще съжаляваш за в бъдеще.


Виж ощеНово в Cosmo