Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

6 сигурни начина домът ти да заблести от чистота

 

Оценка: (0/5)

 
 

Стане ли дума за чистене, винаги търсим по-бързи и ефикасни начини да приключим с него.

6 сигурни начина домът ти да заблести от чистота

Ето фаворитите ни в категория „Скърцаща чистота за рекордно кратко време“.

Хороскоп на домакинята

1. Използвай картонена фуния, за да обереш мръсотията от тесни пространства.

6 сигурни начина домът ти да заблести от чистота

Макар че малките приставки към прахосмукачка са полезни, те са направени от твърд материал, който не ти дава възможност да достигнеш най-труднодостъпните места. Вместо това, сгъни парче картон на фуния и обери с него праха и нечистотиите.

2. Почисти фугите с домашно приготвен разтвор.

Ако почистването на разстоянието между малките плочки ти се вижда кошмар... използвай нашата смес.
Ако почистването на разстоянието между малките плочки ти се вижда кошмар... използвай нашата смес.

Смеси ¾ чаша белина с 4, 5 л вода и използвай получения разтвор, за да накараш фугите си отново да изглеждат като нови. Задължително си сложи гумени ръкавици и нещо на очите, после използвай четка за зъби, с която да нанесеш от сместа върху всяка фуга. Остави да престои така за няколко минути, изчегъртай и изплакни.

►►► Виж тук как да почистиш дома си за по-малко от час

3. Оправи хлътналите места в килима с... лед.

6 сигурни начина домът ти да заблести от чистота

Това е много хитроумен трик. Ако обичаш да разместваш мебелите си често, знаеш проблема с хлътналите зони на килима. За да ги премахнеш, сложи кубчета лед върху хлътналите пространства, изчакай да се разтопят и мини отгоре им с прахосмукачката. Материята кара материята да се подуе и да възвърне старата си форма.

Най-добрите начини да подредиш банята си

4. Почиствай поставката за ножове.

6 сигурни начина домът ти да заблести от чистота

Честно, не бихме се изненадали, ако признаеш, че никога не си почиствала тази джаджа. Но да го направиш е лесно. Вземи сешоар и насочи струята с въздух към дупките на поставката. Направи процедурата под мивката, за да отидат там всички трохи и прах.

►►► Виж тук 19 признака, че си кралица на безпорядъка

5. Използвай чорапогащник, за да откриеш дребни вещи.

6 сигурни начина домът ти да заблести от чистота

Ако си изпуснала ужасно малката си златна обица, някое копче или важно болтче, няма нужда да го търсиш с дни, без да смееш да пуснеш с прахосмукачката от страх да не попадне в нея. Сложи върху маркуча стар чорапогащник, пусни на средна степен и мини по местата, където мислиш, че е паднала ценната ти вещ.

6. Елиминирай миризмата от котешкото пишкане.

В зависимост от това каква повърхност е атакувала пухкавата животинка (килим, тапицерия, плочки, дърво), ето най-добрия план:

а) Килим – попий урината с кухненска хартия (не търкай, само попивай). Смеси 1 чаша вода с 1/8 с.л. течен сапун и нанеси с кухненски парцал, отново само с потупващи, а не с търкащи движения. Почиства от центъра към периферията. За да премахнеш сапуна, използвай смес от 1 с.л. ябълков оцет и 1 чаша вода. Попий с хартиени салфетки.

б) Дърво – ако има уплътняващ материал между дъските, попий с хартиени кърпи и почисти с нормалния си препарат за под. Ако няма, ще се наложи да използваш спрей за неутрализиране на животински миризми.

в) Тапицерия – ако калъфките и покривалата за дивана могат да се махат, изпери ги в пералнята или ги дай на химическо. Ако урината е попила в самата възглавница, опитай с препарат за неутрализиране на животински миризми. Полей достатъчно количество, остави го да постои и попий.  


Виж ощеНово в Cosmo