Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 ефективни решения за справяне със свекървата

 

Оценка: (0/5)

 
 

Не на всички им е провървяло с майката на съпруга или гаджето.

5 ефективни решения за справяне със свекървата

Ако си сред тези, които се нуждаят от съвети във връзка със свекървата, тези поведенчески стратегии ще ти послужат безпогрешно.

Кои представители на зодиака са най-коварни

Как да се държиш със свекървата?

Стратегия 1: Понякога е по-добре да замълчиш, отколкото да говориш.

Ако майка му е склонна към критика и неодобрителни изказвания по твой адрес, включително и такива замаскирани като добри съвети, трябва да й даваш възможно най-малко почва за размишления.

►►► ВИЖ ТУК, Как да преживееш запознанството с неговите родители!

Не й споделяй всичко, което се случва с живота ви – затова имаш майка и приятелки. Старай се да разговаряш колкото се може по-малко с нея, за да не й даваш възможност да се включи във вашите семейни конфликти и планове. Не си струва също и да й позволяваш да узнае нещо повече за миналото ти. Когато разговорът отива към някоя хлъзгава тема и ти усещаш, че ще получиш нова обида под формата на „добри съвети“, побързай да смениш темата. И то така че тя да започне да говори за себе си. Колкото може по-дълго да говори. Току виж забравила, че е възнамерявала да се заяжда с теб.

Ако езика на свекърва ти е като това растение, наистина си плаче да й го завържеш!
Ако езика на свекърва ти е като това растение, наистина си плаче да й го завържеш!

Стратегия 2: Никакви критики

Критиките към партньора ти са прекия път към лошите отношения със свекървата.

В крайна сметка, тя така го е възпитала. И явно счита това възпиране за най-доброто на света. Така че, ако ще изразяваш недоволство от него, го прави когато сте сами. Или изобщо не го обсъждай. Ясно е че свекървата няма да ти помогне да моделираш половинката си. Но дали това, като цяло е необходимо? Не е ли по-добре да си потърсиш партньор с който да си паснеш наистина.

Стратегия 3: Намери й занимание

Как да се справиш със свекърва, която се опитва да участва активно в твоя семеен живот?

Често срещано явление са този тип обсесивна майка, която не може да приеме факта, че е време да даде любимия си син на друга жена. И да оттегли своята загриженост, най-накрая. Защо тя постоянно се обажда, идва на гости, проверява какво му готвиш и колко добре си почистила? Тя просто няма друго занимание. Накарай я да се заеме с някое важно семейно дело, като например да подреди огромен архив със снимки. Или й подари Spa почивка някъде или комплект за бродиране. Нека почувства, че има свой собствен живот.

►►► ВИЖ, 4 идеи как техните да те заобичат веднага!

Стратегия 4: Не се съревновавай с нея

Няма какво да делиш с нея, защото в сърцето на партньора ти, вие заемате напълно различни места.

Винаги си напомняй това, когато те обзема раздразнение докато общуваш с нея. Добрите отношения със свекървата ще направят живота ти по-лек и приятен. Не се опитвай да я заобичаш насила, ако това не става по естествен начин. Просто спазвай дистанция и се отнасяй с уважения към нея. Все пак неговите положителни качества са до голяма степен в резултат от нейната работа. Ако не искаш да прекарваш време с нея, изпрати половинката си да я посети сам или им подари билети за театър. Тя ще оцени твоята загриженост, а ти ще можеш да прекараш времето си в приятна за теб компания, без дразнение и кавги.

Как жените от различните зодии се държат като съпруги

Стратегия 5: Индивидуалeн подход

Той е важен не само при общуването с клиенти на работа, но и при изграждането на дипломатически отношения със свекървата.

Демонстрирай уважението и вниманието си. Попитай за рецептата на някой сладкиш, който тя прави страхотно. Предложи помощта си за нещо. Подари й шал, който идеално подчертава красотата на очите й. Не трябва и да се отвличаш, но да й поискаш съвет и да й предложиш помощ е необходимо и важно.


Виж ощеНово в Cosmo