Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Въпросите, които да му зададеш преди сватбата

 

Оценка: (0/5)

 
 

Заедно сте от доста дълго време и вече мислите за сватба?

Въпросите, които да му зададеш преди сватбата

В списъка с това, което си струва да планираш предварително, трябва да включиш нещо много важно. Разговор. Да, точно така. "Заедно завинаги" и "любов и уважение" е нещо хубаво, но не е достатъно за един щастлив и успешен брак. Попитай го (и себе си също) тези въпроси и разбери дали вашите приоритети съвпадат. 

15 дестинации за приказна сватба

1. Какво те прави щастлив?

Често хората си мислят, че половинката им трябва да показва любовта си по същия начин, както те самите. Но това не е така. Ако говорим за 5-те езика на любовта (докосване, думи, време, услуги, подаръци), всеки от нас има различна представа за това, което е от по-голямо значение. Например, показваш любов като приготвяш вечеря (услуга). Той обича докосването и много повече оценява момента, когато просто си стоите на дивана.

2. Имаш ли дългове?

Този въпрос може да бъде преформулиран, както решиш, но трябва ясно да разбереш с какви средства разполагате. В противен случай някой ден може да се окаже, че той дължи пари на приятелите си, колата на родителите си и заплатата му е три пъти по-никса, от това, което е споменавал. Прозрачният семеен бюджет е много важен!

►►►10 типа мъже, за които си струва да се омъжиш

3. Как ще общуваме с родителите?

В много семейства родителите на младите хора оказват влияние върху ежедневния им начин на живот, което понякога води дори до развод. Заслужава си да се изясните помежду си до каква степен родителите ще бъдат намесени в семейните отношения, как ще прекарвате празниците и т.н. Може да общуваш със свекърва си по различен начин, но по-добре да избереш положителния, така че в крайна сметк да е добре за всички. 

Въпросите, които да му зададеш преди сватбата

4. На чие мнение имаш довере?

Това не е подвеждащ въпрос, а е опит да разбереш до каква степен твоите думи са важни за него или той слуша само майка си, например, или най-добрия си приятел. 

5. Как ще си разпределим семейните задължения, когато се появят и деца?

Въпреки че домакинската работа може би ти се струва маловажна тема за обсъждане преди сватбата, тя е важна част от семейния живот и до голяма степен зависи от живота в дома на родителите ви преди това. Разпределете задачите си така, че и двамата да сте доволни и да се занимавате с нещата, които са ви приятни. 

Какво казва хороскопът ти за това каква булка ще бъдеш

6. Израстнали ли сте физически и емоционало преди семейния живот?

Семейният ви живот ще бъде успешен, ако и двамата сте на една вълна и сте достатъчни израстнали като самостоятелни личности. Понякога браковете се разпадат, защото единият не спира да купонясва, а другият е прекалено сериозен.

7. Какво е отношението ти към семейната терапия?

Може би ти се струва странно, но този въпрос трябва да бъде зададен преди сватбата. Не е задължително да се стигне до там, но е добре да знаеш как би реагирал, ако възникнат по-сериозни проблеми. Ако ти каже, че имате достатъчно приятели, с които да разговаряте, отчасти е прав, но приятелите ви не винаги могат да дадат обективно мнение. 

Въпросите, които да му зададеш преди сватбата

8. Какво мислите за децата?

Изненадващо, голяма част от хорала започват да говорят за деца след сватбата и ако се разкрият противоречия може да стане доста неприятно. Искате ли да имате деца или не е най0-важния въпрос, по който мнението ви трябва да съвпада.

9. Каква е връзката на вашите родители?

Хората понякога несъзнателно копират взаимоотношенита си в семейството на собствените си родители и е много важно тези копия да са положителни. Това не може да се разкаже, просто погледни как те се отнасят един към друг.

10. Защо би се развел с мен?

Оговорът не е непременно "предателство". Според психолози, по-скоро хората се оплакват от доминацията на други неща в отношенията или безразличие. Добре е да знаеш на какво държи партньора ти и кое никога не би простил.


Виж ощеНово в Cosmo