Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Сватбени неволи, за които не бива да ти пука

 

Оценка: (0/5)

 
 

Сватбите изглеждат като благодатно време за панически атаки, нали?

Не се превръщай в Булдзила (булка + годзила), която от нерви тероризира не само себе си, но и гостите.
Не се превръщай в Булдзила (булка + годзила), която от нерви тероризира не само себе си, но и гостите.

Булките се притесняват за 1000 неща, от това колко са слаби, до това какво ще бъде времето. Вместо и ти да се превръщаш в кълбо от нерви, ще изброим основните ситуации, за които НЕ бива да ти пука.

Най-романтичните сватбени татуировки за новоизлюпени младоженци

С други думи, наслаждавай се на най-щастливото и весело събитие в живота си, без напразно да хабиш нерви. (Както и още няколко съвета за успешно протичане на сватбата.)

1. Никой не го интересува колко си слаба, освен теб.

Точно нула гости на сватбата ти гледат колко ти е плосък коремът или дали задната част на ръцете ти се „тресе“. Уверяваме те, че тръгнеш ли към олтара, няма да мислиш за това как изглежда дупето ти, а ще гледаш към своя любим, в очакване да си кажете „да“. И после ще пиете. А гостите няма да осъждат дупето ти, а вместо това ще коментират колко е невероятна булчинската ти рокля. След това и те ще пият и ще се забавляват. Къде тук има място за притеснение относно фигурата ти?

2. Дали си ходила на козметик? Буквално никой няма да забележи дали си го направила или не.

Лицето ти ще грее от щастие, независимо дали си посетила козметика си или не.
Лицето ти ще грее от щастие, независимо дали си посетила козметика си или не.

Бъди честна към себе си и признай: забелязваш ли някаква невероятна промяна в лицето си, след посещение при козметик. Искаме да кажем, някаква животопроменяща, спираща дъха, умопомрачителна промяна, която усещаш след като се погледнеш в огледалото? Не, не и не. Тенът ти може да изглежда по-чист и освежен, но това е всичко. Дори и ти не забезязваш особена разлика, какво остава за гостите на сватбата. Така че, отиди на козметична процедура, ако това ще повиши самочувствието ти. Или не го прави – никой няма да те съди, каквото и да избереш.

►►► Твоят гид за разкрасяване преди сватбата

3. Не пропускайте да напишете собствените си клетви.

Писането и изричането на сватбени клетви е една от традициите, които да откраднеш от сватбите в чужбина. Изключително интимните послания, разменени от младоженците, докосват сърцата на гостите и са повод за разговор години след церемонията.

4. НЕ ГЛЕДАЙ ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО.

Не гледай прогнозата, за да не се тресеш от нерви цялата нощ преди сватбата.
Не гледай прогнозата, за да не се тресеш от нерви цялата нощ преди сватбата.

Какво добро би произлязло от това? Вероятно си запазила датата за сватбата повече от година преди това, което означава, че няма шанс да предвидиш дали точно на заветния ден ще вали като из ведро или ще пече изпепеляващо слънце. Времето е непредвидимо понятие и дори сватбата да е в разгара на лятото, пак на главите ви може да се изсипе изненадваща градушка. Кажи си, че ще ви върви по вода и спри да се извиняваш на гостите. Не си ти тази, която има власт над метеорологичните условия.

11 екстравагантни сватбени торти на звездите

5. Запомни, че не се нуждаеш от две рокли.

Сватбата ти ще мине като миг. Когато това е ТВОЯТА церемония, всички събития ще се завъртят като вихрушка около теб – в единия момент обличаш булчинската рокля, а в другия – вече я събличаш в леглото. Връхлитащите една след друга емоции няма да ти позволят да се опомниш, докато сватбата не свърши. Имайки предвид това, не те съветваме да си купуваш две рокли. Не само, че няма да имаш време да ги смениш, но и цялото занимание се оказва безсмислено. Намери роклята, която ти пасва най-добре и стой с нея цяла нощ. (Ако тя е толкова неудобна, че да не можеш да я носиш в следващите 12 часа, то по-добре не я купувай изобщо.)

6. Възможно е да не се добереш до тортата – помоли някой да ти запази парче.

Сватбени неволи, за които не бива да ти пука

Уговори се с кумата, шаферките или сестра си да ти запазят парче. Иначе няма да опиташ от вкусотията. Ще я разрежеш, ще се снимате двамата с новия ти съпруг как я ядете, но няма да седнеш да й се насладиш на спокойствие – вече пийналите гости ще се погрижат парчето да изчезне яко дим.

►►► Защо си заслужава да вдигнеш малка и скромна сватба

7. Благодарствените бележки са важни – не ги отлагай.

За да си сигурна, че си благодарила на всичките си гости за подаръците и присъствието, седни веднага след медения месец и ги напиши. Скъпите за теб хора са се потрудили достатъчно, за да уважат теб и съпруга ти, така че заслужават кратко „Благодаря“.

8. Облечи роклята си още веднъж, преди да я прибереш в гардероба (или да я продадеш, или да я дариш).

Ако мисълта, че никога повече няма да имаш повод за обличане, не се притеснявай просто да си го измислиш. Дори да си я сложиш сама в хола и да потанцуваш на любимата си песен е повод! Замисли се – сватбата е като чакане на опашка за увеселително влакче. Стоиш там цяла вечност, а после самото возене свършва за минути. Заслужаваш да удължиш удоволствието!


Виж ощеНово в Cosmo