Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Виждала си сватбени гафове, спечели награда

Роси Иванова - Дитрих, главен редактор Cosmopolitan
 

Оценка: (0/5)

 
 

Ходила съм на много сватби като гост и кума съм била три пъти. Винаги откачам сериозно като знам, че трябва да купувам сватбени подаръци... Ами да, не искам да съм „тая дето подари ОНЗИ подарък“... Обаче веднъж ми се случи точно това и всички гости ме запомниха, предполагам ще ме помнят цял живот, признавам си без да искам много се постарах!

Наздраве за сватбените гафове!
Наздраве за сватбените гафове!

Сватбата беше на едни близки мои приятели. Те винаги са се шегували с мен, че работя в COSMO и че значи ние там в редакцията по цял ден, както те казват: „сексим яко“! И аз реших, че щом са толкова отворени сексуално и винаги се хихикат по темата, ще им подаря един ултра модерен вибратор. Да си го използват с здраве и да ме споменават с добро, както се казва! И го купих аз и го опаковах и картичка сложих.

Всичко си беше много наред докато няколко деца без надзор не започнали да отварят подаръците на младоженците. Децата бяха извадили вибратора и го използваха като джедайски меч, защото си били играели по техни думи на Междузвезни войни. Точно като започна зарята, преди разрязването на тортата, те дотърчаха и забиха вибратора триумфално в тортата. Аз заедно с един приятел започнахме да се хилим като луди, до момента в който не осъзнах, че това е МОЯТ ПОДАРЪК... Гостите и младоженците бяха потресени. Всички разбраха кой е купил "ОНОВА НЕЩО "– станах най-известния човек за останалите 3 часа.


СПЕЧЕЛИ НАГРАДА от Cosmopolitan!

Ако и ти си царица на гафовете или си виждала такива, ни пиши на: igra@cosmopolitan.bg  и може да спечелиш забавната книга"Младоженците – ръководство за употреба" !

Сподели ни на горепосечения мейл един или повече сватбени гафа,  които си правила или знаеш, че някой друг е правил.

Остави телефон и адрес за връзка, за да те включим в играта на Cosmopolitan.


 

Младоженците – ръководство за употреба

Автор: Керълайн Тайгър

 

Най-накрая! Вече има ръководство за критичната първа година от брака!
Най-накрая! Вече има ръководство за критичната първа година от брака!


Разменили сте клетвите си, разрязали сте тортата, първият ви танц е минал. А сега какво следва? Сватбата може и да е минала, но бракът тепърва предстои. Сега сте в меден месец, но когато реалността се настани край вас, вероятно ще имате куп въпроси: Нормално ли е да спорим? Как да обзаведем дома си, когато стиловете ни са напълно различни? Как да се справя с родителите на половинката? Готови ли сме за деца?
За щастие „Младоженците: Ръководство за употреба“ е тук, за да помогне на вас и партньора ви да преминете през особеностите на първите години от брака. От общуването и съвместното съжителство до роднините на половинката, парите и секса, това ръководство е за всяка двойка, която току-що е започнала нов живот заедно.


Най-отвратителните сватбени снимки

Ако и ти си от хората, на които първото нещо като идея за подарък, което ти изпулва са комплектите спално бельо и тостерите, то това е МНОГО лоша идея, да си знаеш!От толкова ходено по сватби, кумуване и слушане на оплаквания от младоженци и гости по темата подаръци, съм селектирала какво да НЕ купуваш никога.

Съдове

На никоя двойка не й е нужен повече от един тиган, освен ако няма да провежда отборно първенство по бой с тигани и други домакински съдове...
На никоя двойка не й е нужен повече от един тиган, освен ако няма да провежда отборно първенство по бой с тигани и други домакински съдове...

От незапомнени времена младоженците възприемат адекватния западен образец: преди тържеството правят списък на подаръците, които биха искали да получат. Но и да правиш, и да не правиш такъв, винаги ще се намери ентусиаст, който ще реши, че неговият сервиз за кафе във всеки случай е по-нужен от всичко, което сте написали в списъка си с желания. Чинийки от стъкло и керамика, касерола, фондю, тигани с тенджери и даже сребърни прибори... Гледайки тази камара подаръци, без да искаш се замисляш как младите са яли преди. Според мнението на гостите, те очевидно не са правили всичко това. Виж колко е отслабнала булката, младоженецът даже няма за какво да я хване.

Най-забавните идеи за сватбени снимки

Картини

Ако толкова ти харесва тази картина, защо не си я поставиш в собствения хол?!
Ако толкова ти харесва тази картина, защо не си я поставиш в собствения хол?!

Гостите обикновено не са против да внесат в живота на младоженците прекрасни елементи и най-добри за тази цел са произведенията на изкуството. Ако връчването на подаръка е по време на бохемска сватба, а новото семейство съвсем не е против креативният автор например да изцапа платното с храна – тогава всичко, разбира се, е наред. Друг въпрос е, че обикновено младоженците получават коне, лебеди и пролетни пейзажи в рамки голям формат. А след сватбата отчаяно не могат да разберат как да впишат двуметровото платно в интериора на едностайния апартамент.

Съвременните технологии окончателно развързват ръцете на артистичните натури. Сега вместо техен тържествен портрет със съмнителна прилика, младото семейство може да се сдобие например с кристал със снимка или календар за 12 години напред с обща снимка на корицата.

►►►10 неща, които никога да не казваш на шаферките

Полилеи, вази, свещници

Тук всичко е доста сложно. Картината или календарът, които ти е жал да изхвърлиш, за да не обидиш госта, можеш да свиеш на руло и да захвърлиш в най-далечния ъгъл. Този номер обаче няма да мине с габаритните аксесоари. Но най-лошото е това, че гостите, които се появяват на тържеството със свещник или подкова, висока колкото половин човешки ръст, искрено искат да покажат колко са загрижени за младите. И какво може да направи в тази ситуация булката или младоженецът? Освен да прегърне свещника и да заплаче.

Кои зодии са най-добрите съпрузи

Битова техника

Тази традиция се корени от началото на 90-те години, когато двойката е стартирала домакинството от нулата и отчаяно се е нуждаела от каквато и да е техника. От прахосмукачка до телевизор. Съвременните младоженци отдавна си имат всичко, особено ако са заживели заедно още преди сватбата. Между другото, не е трудно да се справиш с тези подаръци – сайтовете с безплатни обяви ще дойдат на помощ. Но заслужава ли си да подаряваш нещо, което ще предизвика повече главоболия отколкото радост?

Отделен въпрос е креативният подход към битовата техника. Какво ще кажеш, ако за сватбата ти подарят ютия, стилизирана като парен локомотив? С намек, че вече ти се налага да теглиш и упрвляваш това богатство (т.е. домакинството) цял живот?

Спално бельо

Кувертюра като на прабаба ти... недей да причиняваш тази гледка на младоженците!
Кувертюра като на прабаба ти... недей да причиняваш тази гледка на младоженците!

В отговор на такъв подарък младоженците най-вероятно ще се усмихнат фалшиво и ще кажат, че сега са осигурени със спално бельо за целия им оставащ живот. Но на практика не е толкова просто да уцелиш вкуса на булката и младоженеца. И е най-разумно въобще да не се и опитваш. Първо, гостите често „налучкват” размера. Например подаряват двоен спален комплект, а двойката спи с отделни завивки (и правилно прави, ако така ѝ е по-удобно). И второ, подаряват разкошна ковертюра на цветя, с която поставят убеденият миминалист в неловко положение. Къде да си сложи това „богатство”?

►►►6 златни правила за поведение на сватба

Цветя

Ако не си женена, то едва ли ще разбереш какво им е лошото на сватбените букети. Едва ли живите цветя са развалили настроението или интериора на някого. Но съпругите в края на първата седмица от семейния живот започват тихо да мразят всички зелени насаждения на планетата. След тържеството букетите заминават заедно с младата двойка в дома ѝ. И ако младоженците живеят в малък апартамент, в близките дни ще им се наложи да се движат много внимателно, за да не бутнат вазите, кофите и чашите, в които се събира цветната градина.

След това младите започват да се отървават от купищата букети, неспирно бършат пода от капките мръсна вода и връщат взетите на заем вази от съседите. Между другото, някои екологично съзнателни булки молят да не им се подаряват цветя на сватбата. Защото букетите са нещо не само скъпо и глупаво, но също и безотговорно към природата.

15 дестинации за приказна сватба

Килим

В топ списъка на сватбените подаръци, които не бива да се дават, безапелационно побеждава килимът! Въпреки че е на последно място в списъка, трябва да отдадем дължимото на гостите, тази идея рядко им идва на ум. Но ако им е дошла – дишайте дълбоко.
Първо, килимът не е от бюджетните подаръци. В отговор на прекрасния подарък от младоженците се очаква неистова благодарност, която няма от къде да се вземе. Но как всъщност да впишеш източните орнаменти към съвременния интериор? Второ, много собственици на апартаменти се отказват от килимите от хигиенни съображения. Не е тайна, че те събират само прах и косми от домашните любимци, с което не може да се справи и най-мощната прахосмукачка. Единственият изход за отговорния младоженец е да хване булката, да използва килимът като летателно средство и да изчезне далеч от такива гости. Които смятат за нужно не да зарадват младите в техния ден, а да си доставят собствено удоволствие чрез скъпи подаръци и чувство за собствена важност.


Виж ощеНово в Cosmo