Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Щастливо неженени

Cosmo
 

Оценка: (4/5)

Първо идва любовта, а после... ами нищо. Cosmo разследва защо все повече двойки отказват да минат под венчило.

Обикновено холивудските бракове имат по-кратък живот дори от тоалетите в гардероба на Парис Хилтън. Може би затова разумните влюбени двойки в Града на блясъка и славата напоследък решават да пропуснат сватбата и от гаджета просто стават партньори в живота. Скорошните попълнения в редиците на младонеженците включват: Камерън Диаз и Джъстин Тимбърлейк (заедно от повече от три години), Чарлийз Терон и Стюарт Таунсенд (пет години) и Анджелина Джоли и Брад Пит (две години). Дори родители с дълъг стаж в съвместното съжителство като Джони Деп и Ванеса Паради (осем години) не намериха време и желание да се врекат във вечна вярност.Разбира се, тази зависимост не се наблюдава само при богатите и известните. Напротив, те просто стават част от едно масово явление. В последните десетилетия все повече двойки по света и у нас решават да живеят заедно без брак. Тук дори не говорим за тези, които делят един покрив известно време преди да се оженят. Фактът, че броят на законните съюзи все по-драстично намалява, означава, че че вече има сериозна алтернатива на сватбата и всичко произтичащо от нея.
И така, защо започваме да губим желание да се видим в бяла рокля? Първият фактор, който социолозите отчитат е, че на жените днес не им се налага да се омъжват, защото могат да се издържат и сами. Освен това разводите са широко разпространени като „Добро утро“, така че на хората им е пределно ясно, че бракът не е „докато смъртта ни раздели.“ А има и предостатъчно щастливи двойки, които не разчитат на пописа да скрепи взаимоотношенията им. В много случаи те смятат, че не е необходимо да позволят на държавата да взима участие в толкова интимни неща.

Само че неформалното партньорство не е за всеки. То крие своите рискове, особено ако някоя от гореизброените практични причини просто маскира нежеланието на едната страна да се обвързва. Възможно и някой от двамата партньори да подтиска искреното си желание за брак, за да не пресира другия, който му обяснява, че от това няма смисъл. Всички тези скрити под повърхността чувства в един момент излизат на бял свят и могат да саботират връзката. Но ако сте наясно с отношенията си, не е ли освежаващо да се събуждаш всяка сутрин до другарчето си с мисълта, че си тук само и единствено защото го искаш?

Неомъжена по душа
Този избор в живота е добър, за жени, които...

...са финансово независими.
...не се разтапя от умиление на сватби, но пък имат нужда от постоянен партньор и обвързване с дълъг срок на годност.
...не са дълбоко набожни, тъй като повечето религии насърчават ритуала на брака.


Виж ощеНово в Cosmo