Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Питай Cosmopolitan Сватба

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Питай Cosmopolitan Сватба
Питай Cosmopolitan Сватба
Имаш нужда от съвет за сватбения си ден? Не можеш да намериш отговор точно на твоя въпрос? Тук е правилното място!

В:Някои от необвързаните ни приятели потвърдиха присъствие на сватбата ни за себе си и свой партньор, но ние сме ги предвидили само с един куверт, защото знаем, че нямат половинка. Как да им го кажа, без да ги обидя?

О: Това може да е доста деликатна ситуация, особено ако отдавна не сте се виждали с въпросните хора и не сте съвсем сигурни дали междувременно не са се сдобили със сериозна връзка. Най-добрият начин да изясните нещата е да им се обадите и да проведете разговор с всеки един от тях. Обяснете внимателно, че имате ограничения за бройката и за съжаление няма да имате възможност да посрещнете допълнително гости. Повечето ще проявят разбиране и ще дойдат сами. Но, разбира се, винаги ще има и такива, които ще се обидят и може да решат да пропуснат вашата сватба. Обикновено с покана за двама се канят двойки, които са женени, сгодени, живеят заедно или имат сериозна връзка.

В:Честно казано, идеята за булчинския букет ме дразни малко и искам да направя нещо различно. Какво друго мога да държа пред олтара?

О: Носенето на нещо различно от букет всъщност напоследък е доста модерно. Можеш да замениш истинските цветя с такива от панделки или коприна, да си поръчаш „китка“ от кристали и стъклени бижута или пък ансамбъл от екзотични листа. Ако сватбата ти е на морето, добра идея е композицията от мидички, а за вечерно тържество – запалена ароматна свещ. Или просто би могла да се ограничиш с красивата малка чантичка с декорация в тон с роклята ти.

В:Въпреки че това не е българска традиция, искам да изпълним ритуала с предаването на булката, само че имам дилема: кой да го извърши – вторият ми татко, с когото съм живяла цял живот, или биологичния ми баща (с него не се виждаме често, но сме в добри отношения)?

О: Ако се разбират, защо не помолиш и двамата да те придружат по пътя към олтара? Или пък единият да те предаде на бъдещия ти съпруг, а другият да получи правото да вдигне бащински тост и да танцува първия танц с теб? Ако смяташ, че може да се получи конфликтна ситуация, може да изпълниш ритуала и с участието на майката ти или брат ти, ако имаш такъв.

В:Избрах си цветна сватбена рокля от готова колекция, защото не искам да съм традиционна булка. Но се притеснявам някоя от гостенките ми да не се появи с подобна. Има ли любезен начин да помоля дамите да не носят определен цвят?

О: Това при всички случаи ще прозвучи странно. Може би най-добрият вариант е да предупредиш приятелките и най-близките си хора и да оставиш разгласяването на тях. Така информацията ще се предаде неформално от ухо на ухо. Но ако искаш изрично да анонсираш желанието си, би могла да добавиш към поканата бележка с текст: „Бъдещата булка е избрала за своя специален ден разкошна виолетова рокля. Така че, ако искате да се облечете в бяло, сте добре дошли, но нека запазим лилавата гама за нашата очарователна младоженка.“

В:Родителите на годеника ми са разведени и не си говорят. Желанието ни беше всички майки и бащи да седнат с нас на младоженската маса, но не искаме да ги притесняваме. Как да заобиколим тази деликатна ситуация?

О: Може би по-добрият вариант във вашия случай е да седнете на една маса с кумувете и да оставите всеки от неговите родителите да бъде около своите близки роднини и приятели, за да се чувства комфортно и да се забавлява на тържеството. Но ако държите те да са близо до вас, в крайна сметка ви дължат да се държат прилично. Няма нищо нередно да поговорите преди това с тях и да ги помолите да забравят различията си за един ден.

В: Колкото и грубо да звучи, с приятеля ми не искаме на сватбата ни да има малки деца. Как да го съобщя, без да обидя хората, които са смятали да си вземат потомството?

О: Най-важното е защо не искате да има малки деца. Защото нямате желание сватбата ви да бъде огласяна от крясъци и шум на тичащите крачета? Или понеже не можете да си позволите допълнителния разход за детски куверти? Единственият начин е да бъдете откровени с гостите си и да обясните ситуацията. Кажете им, че естествено нямате нищо против техните деца, но предпочитате по свои причини те да не присъстват на партито. Ако дадете на хората достатъчно време, за да организират гледане за хлапетата си, едва ли ще ви се разсърдят. Това е вашият специален ден, така че би трябвало всички да проявят разбиране.   


Виж ощеНово в Cosmo