Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Перфектната сватбена организация

Детелина Стаменова
 

Оценка: (0/5)

Перфектната сватбена организация
Перфектната сватбена организация
В секундата, в която Той позвъни на вратата на дома ти, сватбеният ден започва с пълна сила. Искаме да ти разкажем как да останеш невредима в този неравен и осеян с препятствия път към заветното „Да“.

Дните, след неговото предложение (или твоето, ако си ужасно модерна) са изпълнени с напрежение и чувство, че си губиш времето и не знаеш откъде точно да подхванеш осъществяването на сватбата ви. Напосоки ровиш в интернет и се сблъскваш с факта, че не просто съществуват много форуми и сайтове за булки... но и там се споделят доста проблеми. Започваш да обмисляш датата и да правиш сметки за пари. Толкова много информация и нови неща за толкова малко време! Красотата на мига като нищо може да бъде помрачена от стреса около подготовката.

Бъди себе си
Едно от първите неща, които е добре да запомниш, е, че изразът „така правят хората“ трябва да бъде изхвърлен на боклука. Вместо да се притесняваш как и кога точно да изпълниш всичките традиции, можеш спокойно да планираш нещата, както ти се струват удачни лично на теб. И на него, разбира се. На сватбите, на които си била, сигурно си забелязала колко различно би могло да бъде всичко – може да не дадеш никакви подаръчета на гостите, може да си без воал, а може и да си с две рокли в различните части – това изцяло зависи от теб.

Дай си време
Дори в ресторанта да ти казват, че единствената им свободна събота през цялата година е точно точно еди коя си, най-важното е да запазиш спокойствие и да не прибързваш с решението. Колкото и да ти харесва, това не е единственото място, където може да празнувате. По-добре е да изчакаш една седмица и да огледаш всички възможни заведения, проучвайки детайлите, отколкото да си блъскаш главата после, защото си видяла по-добри предложения, цветенца или балони.
Разбира се, това не означава да разтакаваш събитията. Трябва да си организирана и да не оставяш днешната работа за утре, но не позволявай да те пресират за неща, които не са важни.

Избирай роклята със сърцето си
Може да намериш роклята си в първия магазин. Възможно е да не я откриеш и в двеста и първия. В никакъв случай обаче не си взимай рокля, която те притеснява по какъвто и да било начин. Това е твоята първа (и много вероятно последна) сватба и затова трябва да си абсолютно сигурна, че изглеждаш зашеметително. Когато роклята на мечтите ти е недостижима от финансова гледна точка, питай за отстъпки, търси варианти и ако се налага – купи я с последните си пари. Никога няма да съжаляваш, че си го направила. Но винаги ще съжаляваш, ако не го направиш.

Не се поддавай на напрежението
Като повечето булки и ти може би си подвластна на стреса. Не забравяй, че дори да завали, пак ще се омъжиш. Дори да изцапаш роклята си, пак ще си красива. Дори да не те направи любимият ти фризьор, пак ще си с прекрасна прическа. Най-важното е да обичаш човека до теб и денят да мине без особено големи инциденти, а счупените нокти отдавна не спадат в тази графа.

Недей да се изкушаваш да правиш прекалено много неща сама.
Дори да си изработила лично визитките с имената на гостите по масите и да си си извадила очите да изглеждат не-ве-роят-но, мога да те уверя, че малка част от присъстващите ще оценят и разберат труда ти. Вместо да си губиш времето и да се притесняваш, давай го по-леко и това ще ти се отплати.

Подготви се за изненади
Всяка сватба поставя взаимоотношенията в центъра на вниманието. Някои хора ще те изненадат с благородство и щедрост, други ще те накарат да седиш занемяла. Много булки се изненадват, че има гости, които не се държат толкова добре, колкото е естествено да очакваш. И тук не говорим за напивания, а за злобни забележки или чакане на близки хора в последните минути. Постъпки, които могат да се охарактеризират само с израз като „цигански работи“.
Понякога част от околните просто не разбират, че в този ден ти си тази, която трябва да е щастлива. Добре, че други хора ще са винаги до теб и ще облекчат тъгата от тези неприятни моменти.

Спри и се наслади
Има толкова задачки, които трябва да бъдат свършени в последната минута, че може да се чувстваш като пуканка върху котлон. Едва ли някой ще те предупреди, че в дните преди сватбата вероятно ще си като надрусана с адреналин, ще ядеш малко и няма да успееш да заспиваш навреме от нерви и притеснения дали всичко ще мине както трябва.
Колкото и добре да си организирана, бъди готова последната седмица да се озовеш в голям екшън. Опитай се тогава да се храниш най-здравословно и да си починеш точно преди Деня. А когато той настъпи, се усмихни и му се наслади максимално.


Виж ощеНово в Cosmo