Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Малка, скромна сватба – заслужава си

 

Оценка: (0/5)

 
 

Сватба – двама луди и 200 гладни. Тази шега може да се окаже по-вярна, отколкото си мислиш.

Малка, скромна сватба – заслужава си

Повечето жени си представят пищна сватба – над 100 гости, голямо тържество и специална локация. Други булки стигат до заключението, че така описаната традиционна сватба не е за тях.

Каква е твоята сватбена рокля според зодията

И така те стигат до решението да поканят шепа хора. Освен очевидното преимущество – спестяването на голяма сума пари, подобен ход има още няколко незаменими предимства. Ето ги и тях:

1. Малката сватба е много по-лесна за планиране.

Някои хора искрено се радват на възможността сами да организират сватбата от А до Я. Но ако твоите организационни умения куцат или просто не искаш да хабиш времето и нервите си, то скромната сватба е за теб. Малка сватба – малки проблеми! Съгласи се, че е много по-лесно да скриеш 20 човека от дъжда, отколкото 200.

2. Имаш възможност да се фокусираш по-добре върху детайлите.

Ако имаш време и желание, дори можеш да приготвиш лично сладкиши за гостите.
Ако имаш време и желание, дори можеш да приготвиш лично сладкиши за гостите.

От ръчно нарисувани портрети като подарък за всеки гост, през персонализирани картички, чак до подаръчни пакети, пълни с вкусна храна, много по-лесно е да направиш емоционално впечатление на гостите, когато те са по-малко на брой. Когато не трябва да пестиш от детайлите, защото бюджета те притиска, въображението ти може да се развихри. Не се и съмняваме, че ще успееш да сътвориш церемонията, за която си мечтаеш от малко момиченце.

►►► 20 грешки, които правят гостите на сватба

3. Гостите наистина могат да се опознаят.

Както се случва с много двойки, семействата на булката и булката и младоженеца не се познават особено добре, особено ако са от различни градове. Когато се премахне напрежението за социализиране със стотиците останали гости, майките и бащите на двамата младоженци могат да проведат истински разговори, да се повеселят и опознаят (дано не се скарат, разбира се). Ако ще се нощува в избрания от вас хотел, те ще се видят отново и на сутринта, могат да направят обща разходка и изобщо, да се превърнат в едно задружно семейство.

4. Имаш прекрасно извинение, когато разни познати те попитат защо не са били поканени.

Трудно е да не чувстваш напрежение за списъка с гостите. Каквато и сватба да си решила да вдигнеш, той винаги е ограничен. Макар винаги да има хора, които ще се почувстват засегнати, че не са поканени, твоето извинение от типа „Но ние организираме наистина скромна сватба“ донякъде ще смекчи обстоятелствата.

Най-грозните сватбени рокли във филмите

5. Няма нужда се срамуваш.

Има по-срамежливи и интровертни жени, на които им идва в повече всички погледи да са вперени в тях.
Има по-срамежливи и интровертни жени, на които им идва в повече всички погледи да са вперени в тях.

Противно на очакваното, не на всяка булка й харесва да е центърът на вниманието. Има по-срамежливи и интровертни жени, на които им идва в повече всички погледи да са вперени в тях. Когато поканиш само най-близките си хора, напрежението веднага пада. Дори можеш да се разплачеш като хората, без да се притесняваш, че някой ще зацъка разочаровано с език при разтичането на спиралата ти. Също така, можеш да хапнеш на спокойствие и да се повеселиш с приятелите си, а не само да жужиш като пчеличка от маса на маса, както често правят булките по големите сватби.

►►► 7 неща, за които никой не го е грижа на сватбата ти

6. Невъзможно е да получиш „булчинска амнезия“.

Чувала ли си омъжените ти приятелки да се оплакват, че сватбата им е минала като мъгла? Те не преувеличават. Големите сватби, които изискват перфектна координация и милион детайли, горкият булчински мозък лесно „изпушва“. На следващия ден може дори да не помниш с кого си разговаряла или танцувала. Малката сватба означава, че ще можеш да си поговориш с всеки по отделно и пак да ти остане време да се усамотиш с партньора ти, когато формалностите ти дойдат в повече.

7. Партито може да продължи и след сватбата.

Денят след сватбата можеш да поканиш малко по-широк кръг от приятели на заведение. Така ще ги почерпиш за щастливото събитие, а самата ти няма да имаш време да изпиташ носталгия по отминалата сватба. Не е задължително да действаш на принципа „Три дни яли, пили и се веселили“, ако не искаш, но една весела вечер с приятели ще ти се отрази добре на булчинското самочувствие.


Виж ощеНово в Cosmo