Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Колко трябва да изчакате, преди да се ожените?

Мария Павлова/Cosmo team
 

Оценка: (0/5)

 

Годеж по бързата процедура!
 

Да се срещнете, да се сгодите и да стигнете до олтара по-бързата процедура, звучи адски страстно и романтично.

Колко трябва да изчакате, преди да се ожените?

Но да прибързаш с подобно решение не е много умен ход. Всъщност, експертите са единодушни, че по-добрият вариант е да почакате поне една година, за да се уверите, че наистина си подхождате. Защо да чакате цяла година ли?

Ами заради тези 3 разумни причини...

1. За да видите лошите си страни.

Може да ви отнеме цели 6 месеца да свалите розовите очила, през които гледате света, в началото на връзката си и да видите истинската същност на човека до себе си заедно с недостатъците му.

И причината за това „проглеждане“ е, че колкото по-дълго се срещате, толкова по-често излизате от зоната си на комфорт и навлизате в рутината на отношенията си, когато се проявяват и истинските ви характери. Мързи ли го да ти помага с домакинската работа? Отнася ли се с неуважение към семейството и приятелите ти? Преживяването на различни ситуации заедно ще ви помогне да осъзнаете дали сте един за друг.

2. За да се освободите от заряда допамин в началото.

Това е химикалът в мозъка, който отговаря за онова обсебващо и пристрастяващо чувство, което изпитваш веднага, щом се влюбиш в някого.

Допаминът ни прави твърде позитивно настроени и така сме по-склонни да не обърнем внимание на факта, че този съюз може би няма да бъде дългосрочен. Обикновено се отърсваш от това опиянение след 6 – 12 месеца и тези черти от характера на човека до теб, с които си мислила, че можеш да живееш или дори са ти се стрували сладки (като факта, че винаги забравя нещо или навика му да закъснява с поне 10 минути), изведнъж започват ужасяващо много да те дразнят и може да преобърнат начина, по който гледаш на връзката ви.

3. За да се уверите, че плановете ви за бъдещето съвпадат.

Преди да решите дали любовта ви може да се справи с предизвикателствата на семейния живот, имате нужда от достатъчно време, за да откриете дали имате сходни представи за живота.

Замисли се по отношение на перспективите ви, печеленето на пари, дали искате деца, къде искате да живеете и други жизненоважни мисли за бъдещето ви. За да просъществува една връзка, партньорите трябва да делят общи цели, ценности и интереси, както и сексуално привличане и емоционална зрялост.
 

 

***

Не бързай!

Не казваме, че един брак не би могъл да проработи, ако двойката се озове пред олтара още преди първата година.

Всеки изважда късмет понякога! Но така или иначе времето е на ваша страна, защо да избързвате?! В крайна сметка, ако той наистина е ТОЙ, ще бъде така и след една година, нали?


Виж ощеНово в Cosmo