Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да се грижиш за годежния си пръстен

 

Оценка: (0/5)

 
 

Да си сгодена е прекрасно нещо и ако в момента четеш това, вероятно имаш на ръката красив годежен пръстен.

Как да се грижиш за годежния си пръстен

Освен че е ценен за теб в емоционално отношение, той със сигурност е ценен и в парично. Ето защо е наложително да се грижиш за бижуто внимателно. 

Предложенията за годеж могат да бъдат не само романтични, но и забавни. Разгледай тези идеи в галерията долу:

21 забавни идеи за обявяване на годеж

Задаваме 9 въпроса относно поддържането на годежния пръстен и те приканваме да прочетеш отговорите им, ако вече мечтаеш как някой ден ще го завещаеш непокътнат на наследниците си.

1. Как трябва да почистваш пръстена?

На всеки няколко месеца, можеш да носиш пръстена на бижутер, за да го почисти професионално с пара. Важно е да го правиш, защото бижутерът ще провери дали всичко е наред по пръстена и дали камъните са на мястото си. 

Как да се грижиш за годежния си пръстен

Между професионалните почиствания, използвай препарат за миене на чинии и четка за зъби, за да поддържаш блясъка на пръстена. Предупреждение: не използвай този метод за почистване на емералди или опали, защото тези скъпоценни камъни са по-крехки от диамантите.

►►► Най-популярният годежен пръстен в Pinterest

2. Могат ли почистващите препарати да повредят пръстена?

Ако той е направен от злато или платина и диаманти, препаратите, които използваш за почистване на дома си не могат да го засегнат. 

3. Лоша идея ли е да си нося пръстена, докато се мажа с лосион за тяло?

Лосионът не може да навреди на метала, но мазнините във формулата отнемат от блясъка на диаманта. За да не ти се налага да го почистваш по-често, просто сваляй пръстена преди да нанесеш лосиона. Избирай внимателно мястото, където да го поставиш внимателно – прекалено често жените оставят годежните си пръстени на мивката и забравят за тях. 

Виж кои са звездите с най-скъпи годежни пръстени в галерията долу:

Най-скъпите годежни пръстени на звездите

4. А как стои въпросът със серуми, кремове, фон дьо тени и друга козметика за лице?

Как да се грижиш за годежния си пръстен

Продуктите за употреба върху кожата не са достатъчно агресивни, за да навредят на пръстена. Освен това, техният контакт с метала и камъка е минимален. Както лосиона, така и бялата козметика и гримът отнемат от блясъка на диаманта, така че ако те мързи да сваляш пръстена, ще трябва да го почистваш по-често.

5. Мога ли да нося пръстена си в басейна?

Хлорът не може да направи нищо на диаманта. Проблемът тук е металът, от който е направен пръстенът. Ако е златен или платинен, трябва да го държиш далеч от плувния басейн и джакузито. Хлорът прави златото „поресто“ с времето. Металът става крехък и жлебовете, които държат камъка е възможно да се разхлабят.

►►► Какво казва хороскопът ти за това каква булка ще бъдеш

6. А в морето?

Солената вода не влиза в реакция нито с метала, нито с камъните. Въпреки това, не е добра идея да носиш годежния си пръстен, когато влизаш да се къпеш в море или океан. Студената вода „смалява“ пръстите. Така за пръстена става много по-лесно да падне. А веднъж изхлузи ли се, шансовете ти да го намериш са почти нулеви.

7. Добре, тогава как да постъпя, когато съм на ваканция?

Как да се грижиш за годежния си пръстен

Можеш да го оставиш на сигурно място в дома си или в хотелски сейф. На практика, няма как да се разминеш без сейфа, ако си взела пръстена с теб (а ти сигурно ще пожелаеш да го направиш, все пак придава неповторим „луксозен блясък“ на снимките). 

8. Какво друго трябва да направя, за да не го изгубя?

Създай си навици с пръстена. Например, винаги го слагай на едно и също място, когато го махаш. Препоръчваме ти също да си купиш кутия за бижута, ако нямаш такава. Но най-сигурното е да му направиш застраховка за бижута, която изненадващо въобще не е скъпа.

9. Какво ще се случи, ако някое от по-малките камъчета падне.

Не се стряскай – това е обичайно и се случва при продължително носене. Просто занеси пръстена на поправка при бижутера, от който е купен пръстена. Обикновено той ще поправи бижуто безплатно, но дори да ти поиска пари, сумата няма да е фрапираща. 


Виж ощеНово в Cosmo