Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да приготвиш супер коктейли за сватбата си

 

Оценка: (0/5)

 
 

Примири се: вкусните ястия и напитки са основна част от една сватба.

Как да приготвиш супер коктейли за сватбата си

След години, гостите няма да си спомнят какъв цвят са били роклите на шаферките, но почти със сигурност ще си спомнят страхотните (или ужасни) напитки, които сте има сервирали.

Какво казва хороскопът ти за това каква булка ще бъдеш

Предлагаме ти да се спреш на коктейли. И то не какви да е коктейли, а такива, които ще се забележат и няма да ощетят сватбения бюджет прекалено. Ето как:

1. Избери вдъхновението си

Седнете с бъдещия си съпруг и се замислете за неща, на които се наслаждавате и двамата. Или питие, което сте пили на първата си среща или първата ваканция заедно.

Например, ако сте пили коктейли „Маргарита“ на първата си среща, то може да сервирате на гостите в началото на празненството по една „Маргарита“, може би придружена с кратка, мила история за случая. Също така, може да се заиграеш със съставките и името на коктейла.

►►► Виж тук тайните желания на всяка булка за сватбата й

2. Недей да държиш съставките в тайна

Недей да оставяш коктейла забулен в мистерия.
Недей да оставяш коктейла забулен в мистерия.

Гостите биха искали да знаят какво има в чашата, която държат. Дори да измислиш игриво име за коктейла, недей да оставяш присъстващите да гадаят съдържанието му. Ако коктейлите ще бъдат сервирани от сервитьори, сложи картичка с описание на всеки подност. Ако гостите ще ги взимат от отворен бар, сложи до бара по-голям надпис с името на коктейла и какво има в него.

3. Сервирай обичайно питие, но го наречи коктейл, направен специално за сватбата

Ако се придържаш към бюджет и не ти се дават допълнително пари за коктейли, пробвай следния трик (работи най-добре, ако ще имаш сватба с отворен бар). Избери лесна за приготвяне напитка, например шприц с бяло вино (включва съставки, които така или иначе ще има на бара) и го кръсти с име по твой избор (най-добре, нещо свързано със съпруга ти или двама ви като двойка).

Най-романтичните дестинации, на които да ти предложи брак

Остави табела с името и подканване към гостите да го поръчат на бара. Даваш им готина идея какво да пият, като не е задължително питието да е подготвено предварително, което може да оскъпи сватбата ти.

4. Не се притеснявай, ако не можеш да осигуриш най-скъпия възможен алкохол.

Как да приготвиш супер коктейли за сватбата си

Макар да е напълно в реда на нещата да отделиш сериозна сума за ястията и питиетата, няма нужда се охарчваш.

Ако си решила да предложиш коктейли с пенливо, например, няма нужда да избираш най-скъпото шампанско. В крайна сметка, можеш да използваш каквото предлагат в ресторанта. Придържай се към бюджета, каквото и да става.

►►► Виж тук 9 важни разговора преди сватбата

5. Когато се чудиш какъв да е коктейла, придържай се към сезона или мястото на сватбата.

Много двойки решават, че тяхната връзка не може да се свърже с нито едно популярно питие, нито че имат специален повод за сервиране на коктейл. Ако вашият случай е такъв, придържай се до сезона или локациятана сватбата.

Ако е лятна, всичко с по-лек алкохол (бяло вино, розе, джин) е идеално за случая. При зимна би могло да сервираш дори греяно вино с канела! Ако сте на плажа – плодови коктейли, ако сте в изискан, луксозен ресторант – шампанско и т.н.

6. Семпла декорация прави всеки коктейл да изглежда по-изискан.

Как да приготвиш супер коктейли за сватбата си

Няма нужда коктейлите да подхождат цветово на останалите елементи от сватбената декорация. Понякога това е твърде ограничаващо. Вместо да се притесняваш за конкретен нюанс, помисли какво точно би подхождало като украса към чашите. Чудесен избор са ядливи листа от цветя, обелки от портокал или череши. Те ще накарат коктейлите наистина да изпъкнат (дори да не са същия цвят като роклите на шаферките).


Виж ощеНово в Cosmo