Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Дали е готов за твоето „Да“

Росица Шишкова
 

Оценка: (5/5)

Заедно с твоя човек може би сте   
по-готина двойка от семейство Бранджелина, но това няма да го накара да  падне на колене със заветния пръстен в ръка. Cosmo разкрива факторите, които ще му повлияят.

Веднага щом ми хрумна идеята за материала, се допитах до един приятел, защото напоследък забелязвам, че е на път да се впусне към тази сериозна стъпка, въпреки че дори той самият не го осъзнава все още. Като го попитах какво кара един мъж да се ожени, Антон (31г.) отговори: „Вагината!“ :-))) Е, би било страхотно да беше само това, разбира се, но, както знаем, повечето инфо, което получаваме от приятелите си от мъжки пол, е „спам“. А всяка мацка знае през какво е нужно да мине, когато е вложила огромна доза чувства и време във връзката си с мъж, който всъщност не е готов за сериозни отношения... докато не срещне следващата си приятелка и тогава изведнъж коренно промени отношението си към брака и дори успее да похарчи солидна сума пари за бижу, чийто камък е с баснословни размери и блясък. 

На нас в повечето случаи ни се струва, че един мъж ще зададе този въпрос веднага щом открие жена, с която си пасва и сметне за любовта на живота си. Но дали това е напълно достатъчен фактор и какво повече би могло да му трябва? Ами, отговорът е много прост – трябва да бъде готов за тази стъпка. Едва 49 процента от желанието му да се задоми се влияят от откриването на правилната жена, а 51 процента се дължат на готовността му за сериозно обвързване. Това означава, че съвместимостта наистина е от огромно значение, но ако не е готов да се ожени, едва ли ще го направи с която и да е... дори да има до себе си самата двойничка на Анджелина. 

81% от представителите на силния пол си признават, че една от причините да предложат на приятелката си е, че просто е дошъл моментът.

Разбира се, че дори да е готов да стигне до олтара, той трябва да срещне и правилния човек. Но това ще се случи много по-лесно, едва след като е на вълна сериозно обвързване.

Ето ги петте фактора, които подтикват мъжете да се гмурнат в дълбоките води на семейния живот. 

Фактор на обвързване №1
Способността да обича

Без значение колко луд е по теб в първоначалния стадий на връзката ви, това не означава, че твоят човек е напълно готов да се обвърже. 

Между влюбването и истинската любов има разлика, въпреки че всички често ги бъркаме. Когато е влюбен, всеки човек идеализира обекта на желанията си. Това означава, че във влюбения си период приятелят ти мисли и се чувства сякаш ти и връзката ви сте супер специални и уникални, пренебрегва несъвършенствата ти и това му дава възможността той от своя страна също да се чувства оценен и специален. Сама разбираш защо е толкова опияняващо, а и най-вероятно вече си успяла да го изпиташ на своя глава.

Любовта, от друга страна, включва близост, разбиране и желание да искаш партньора си такъв, какъвто е, с всичките му предимства и недостатъци. Без да го виждаш през своята призма и да му придаваш качествата, които би искала да има.

Нормално е да изпитваш трудност в различаването на тези две емоции и в повечето случаи е най-добре да оставиш дешифрирането им на изпитанията на времето. Влюбването се случва в онази първоначална част от връзката, която прилича на меден месец, когато една двойка едва се познава. Щом станате по-интимни и научите повече за положителните и отрицателните си черти и първоначалната тръпка е поугаснала, влюбеният мъж ще изгуби интерес. Ако истински те обича, ще остане до теб.

Другите издайнически знаци на истинската любов са себеотрицанието и желанието да се грижи за теб. Твоят човек жертва ли се за теб? Способен ли е да постави твоите желания и нужди преди своите? Връзките се основават на взаимност, но когато говорим за любов... Любовта е преди всичко жертване на себе си в името на обекта на чувствата ти.

Фактор на обвързване №2
Приема несъвършенствата ти

На всички ни е ясно, че не съществуват перфектни хора и съответно идеални връзки. Но в повечето случаи се изисква зрелост и опит, за да го осъзнаем.

Живият пример е познатият ми Ясен* (28), който се раздели със страхотната си във всяко отношение приятелка просто, защото в един момент реши, че не си пасват. Година по-късно срещна друга мацка, която беше далеч от идеала му за жена и след две години реши да й предложи брак. Ако я беше срещнал няколко години по-рано, най-вероятно щеше да се раздели и с нея. Просто в настоящия момент той вече е осъзнал, че няма съвършени хора. Не е толкова сложно на пръв поглед, но му отне няколко връзки, за да го разбере.

Нереалистичните очаквания създават невъзможни препятствия за един мъж да създаде истинска близост. Ако представител на силния пол, който не е подготвен за такива отношения, се сближи прекалено много с жена, ще се впусне в търсене на несъвършенствата й, било то съзнателно или не, за да създаде дистанция помежду им и в крайна сметка да си намери причина, за да се разделят.

Фактор на обвързване №3
Вярва в любовта

Дори човекът до теб да (по)казва, че е готов да бъде с теб в дългосрочен план, няма как да бъдеш сигурна, докато не преминете през някои препятствия. Ако не е напълно готов едва ли ще успее да преглътне отрицателните аспекти на една връзка и щом се проявят най-вероятно ще избяга. Един мъж, който наистина е готов да се обвърже ще е готов да работи заедно с теб в опитите да решите проблемите, които се появяват помежду ви.

Това, разбира се, не означава, че никога няма да усети съмнения или дори да му мине през ума, че може би трябва да се разделите. Но в края на деня ще осъзнае, че тази връзка е важен приоритет в живота му и иска да направи така че да проработи, защото знае, че си струва усилията.

Фактор на обвързване №4
Знае, че е подходящ за теб

Въпреки че стереотипите отдавна са загърбени в миналото, много мъже все още се притесняват, че те трябва да бъдат глава на семейство... и още толкова мацки очакват точно това от тях. Така че, ако твоят човек чувства, че не може да удовлетвори очакванията ти, най-вероятно ще отлага задълбочаването на отношенията ви, за да не се чувства непълноценен в присъствието ти. Това е един от спасителните пояси на егото му.

Advicecontent: 47% от мъжете си признават, че не биха се оженили, докато не могат да си позволят свой собствен дом, а 40% от тях искат да имат възможност да си позволят скъпа сватба.

И тук не става дума само за пари или липсата на такива. Ако един мъж влага цялата си енергия и време в преследването на дадена цел – без значение дали това е изкачване на корпоративната стълбичка или следване на медицина – той просто няма да има нищо, което да даде на половинката си във физически или емоционален план. Точно затова той оставя връзката си на заден план.              
Недей веднага да стигаш до заключението, че никога няма да ти предложи. Ако твоят човек се бори за постигането на целите си, може би е в твой интерес да го изчакаш. Това, разбира се, зависи също от динамиката помежду ви. Ако ти се струва достатъчно отдаден на връзката ви, наясно си с факта, че той иска да се ожени един ден, когато постигне всичко, за което работи, и периодът не е чак толкова далеч в бъдещето, търпението ти най-вероятно ще бъде възнаградено.

Фактор на обвързване №5
Уморен е от търсене

Въпреки че не съществува точно определена възраст, когато един мъж решава да се ожени (нито пък всеки един от тях е на едно и също равнище в емоционален план), след известно време на срещи и сменяне на много и разнообразни партньорки, неангажиращата връзка губи своето очарование в очите на всеки представител на силния пол и у него се появява желание за истински дълбоки отношения с някого. 

Това състояние на духа обикновено се проявява, когато повечето приятели от компанията му един по един започнат да улягат. От една страна, защото трудно успява да намери някого, с когото да се забавлява като в доброто старо време. Но по-важното е, че когато всички около него започнат да стават по-сериозни спрямо жената до себе си, това често рефлектира върху неговите собствени желания. Ергенският живот може да бъде адски забавен и вълнуващ, но в повечето случаи не е емоционално удовлетворяващ. И в крайна сметка в живота на всеки мъж един ден настъпва моментът, в който иска да срещне сродната си душа и да остане до нея „докато смъртта ги раздели.“

  

Изкуството на ултиматума
Три ситуации, при които си струва да му дадеш начален тласък... към пръстена.

Има добро извинение
Ако наистина смяташ, че сте създадени един за друг, но той продължава да се запъва, защото вниманието му е временно насочено към нещо друго, като завършване на магистратура например, дай му ясен срок (докато постигне целта си).

Налага се да преосмисли приоритетите си.
Да речем например, че той е професионален атлет, а ти изобщо не си падаш по спорта (или даже направо го мразиш), но му се иска да сте на едни вълни в това отношение. Дали това е толкова важно за него, че би рискувал да те изгуби в името му? (Ако отговорът е да, не искаш да си с този човек така или иначе.)

Нерешителен е по природа.
Някои момчета не се решават на брак, защото трудно взимат решения по принцип в живота си. Не го е страх да се обвърже с теб, страх го е да се обвърже. Ако това ти напомня за половинката ти, може би има нужда от малко побутване, за да прескочи пословичната граница, която си поставя. Просто му дай да разбере, че го искаш в живота си, но ако не успее да вземе решение през следващите няколко месеца, ще се наложи да продължиш напред.
Внимавай: когато поставяш ултиматум, трябва да бъдеш подготвена да спазиш заканата си.


Виж ощеНово в Cosmo