Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

11 грешки при избора на сватбена рокля

 

Оценка: (0/5)

 
 

Сега не е времето да ти стане неудобно от продавачката!

11 грешки при избора на сватбена рокля

1. Изборът на рокля която не е за теб, но е толкова булчинска и ти не може да й устоиш! Най-добрия източник на вдъхновение за сватбената рокля не е Pinterest или различни каталози, а твоя гардероб. Извади любимите си дрехи. Какво ти харесва в тях? Това са нещата, които трябва да търсиш в сватбената си рокля. Ако никога не си носила бюстие в живота си, значи не избирай такава рокля.Да, това е един сециален ден и това е специална рокля, но не трябва да обличаш нещо, с което ще се чувстваш некомфортно. Ако имаш редица дантелени рокли, значи избери дантелата. Най-добрата сватбена рокля за теб е тази, която тразява личния ти стил, а не е микс от сватбени клишета. 

Каква е твоята сватбена рокля според зодията

2. Водиш твърде много хора със себе си, когато търсиш сватбената рокля. Цялото ти голямо семейство трябва да присъства на избора. Какво е това?Наистина ли го искаш? Това не е тяхната сватба, а твоята. Да пазаруваш с други хора може да бъде забавно, но колкото повече са е, толкова повече становища си принудена да слушаш. Наистина ли те е грижа дали леля ти харесва роклята, с която ще си облечена? Разбира се, че не! Вземи най-близката си приятелка или важен член от семейството и си спести суматохата.

11 грешки при избора на сватбена рокля

3. Ходиш с неподходящите хора в булчинските магазини. Много жени избират сватбената си рокля с майките си, макар че въобще не е необходимо. Ако майка ти е мила и поддържаща и винаги уважава твоя избор - вземи я, но ако е властна и никога не ти дава да изразиш мнението си, остави я вкъщи! Същото се отнася за братята, сестрите, приятелките и роднините. Трябват ти хора, които няма да налагат своя избор. Пазарувай с човек, който поставя твоите нужди на първо място. Дори да няма същия вкус като теб, те познава и знае какво точно търсиш, така че ще ти помогне да го намериш!

11 грешки при избора на сватбена рокля

4. Поддаваш се на убежденията на продавачката и склоняваш да купиш рокля, която не си съвсем убедена, че искаш. Доста бутици работят по поръчка, което може да направи покупката на сватбена рокля ситуация с високо налягане за всички участници. Мини една крачка назад и си припомни, че ти си тази, която взима решенията. Ако усетиш, че даден продавач те притиска, не забравяй да си дадеш допълнително време преди да направиш своя окончателен избор. 

5. Превишаваш бюджета си. Без значение колко неудобно може да се почувстваш да разкажеш на непознат за личните си финанси, много е важно продавача да е наясно с бюджета ти. Какава сума може да похарчиш и с колко би била склонна да я надвишиш, в този случай придружителя ти може да е от полза, нека той/тя да следи какви рокли пробваш и колко струват.

6. Бъди сигурна каква ще е сумата за корекции. В доста бутици цената за корекции е плаваща, т.е. няма фиксирана сума. Ако се налага сериозна работа по роклята, а не сте определили предварително цената за това, може накрая да останеш неприятно изненадана.

►►►ВИЖ ТУК: Най-добрия сватбен план за перфектната ти визия!

7. Включи в бюджета на роклята и аксесоари, обувки, бижута, воали, специално бельо...Имай предвид, че с купуването на роклята не решаваш кардинално проблема с визията си....и с разходите си.

8. Отлагаш твърде дълго избирането на рокля. За да обиколиш бутиците, които си набелязала не ти е необходимо много време. Но в повечето случаи може да отнеме много време, за да се коригира, да се пробва отново и накрая да стигне до теб. Не отлагай за последния момент!

9. Гледаш други рокли, след като вече си избрала твоята. Не подлагай решението си под въпрос.След като вече си купила рокля, направи всичко възможно, за да изключиш тази част от мозъка си и да продължиш напред.

11 грешки при избора на сватбена рокля

10. Показваш роклята си на твърде много хора преди сватбата. На колкото повече хора показваш роклята си, толкова по-вероятно е да се намери някой, който не я харесва (и не може да прикрие това). Ще се получи нещо такова: "Оооо.....това е.....хубаво...."Те не искат да наранят чувствата ти нарочно, но ти ще се почувстваш тъпо със сигурност.

27 нетрадиционни сватбени рокли

11. Поставяш себе си под голямо напрежение, за да намериш "перфектната" рокля. Какво ще облечеш в сватбения ден е важно решение, но определено не е решаващо в живота ти. Ако осъзнаеш, че мислиш единствено за това, прекарваш по цели нощи, ровейки се в сайтове и в Pinterest, спри за момент. Напомни си, че това би трябвало да бъде забавно, а не стресиращо!


Виж ощеНово в Cosmo