Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

18 причини да не се опитваш да отслабваш

 

Оценка: (0/5)

 
 

 

Никой няма да те съди за това, че искаш да си напълно подготвена за важния ден...

18 причини да не се опитваш да отслабваш

Затова и в списъка на приятните приготовления за посещението в гражданското се включва не само купуването на рокля-обувки-воал, аксесоари и красиво бельо. Както и осигуряването на маникюр и педикюр, прическа, депилация и грижа за кожата, а също така и работа върху фигурата. На коя жена не ѝ се иска да свали излишните килограми, за да се радва цял живот на сватбените снимки и да си мисли: „Да, бях кралица на вечерта!”

Преди да започнеш сватбената диета добре си помисли!
Преди да започнеш сватбената диета добре си помисли!

Е, навечерието на сватбата не е най-добрият момент за отслабване, според психолозите и диетолозите. Прочети защо!

Ако отслабнеш рязко, роклята може да ти седи кошмарно.

Едва ли шивачката ще е във възторг, ако ѝ се наложи да я преправя в зависимост от загубата ти на тегло. А ако нещо не потръгне както трябва и на фона на предсватбения стрес килограмите се върнат в последния момент? Роклята рискува да се разпори по многократно разшиваните шевове.

Така и така стресът ти стига.

Всеки, който се е женил или омъжвал, ще го потвърди: планирането на сватбата е море от емоции. Тържество, канене на гости, които не винаги са в добри отношения помежду си, развлекателна програма. Освен това трябва и да купиш всичко, навсякъде да уговориш деня и часа, да изпратиш покани и да определиш хора за надуване на балони и доставка на алкохол и такива, които да следят гостите да не се напият по-рано от предвиденото. Главата ще ти се замае! Ако към това добавиш също и нервите от гладуването – няма да издържиш, ще откачиш. Грижи се за себе си!

Нужна ти е допълнителна енергия, за да се справиш с подготовката.

Нискокалоричната диета изпива силите, вместо да ги добавя. Така няма да стигнеш далеч.

Диетата ще намали ефекта от тренировките.

Ти най-вероятно искаш да си не просто слаба, но и изваяна. А това няма как да се случи без физически упражнения. Но ако от диетата не са ти останали сили даже да облизваш пликовете с поканите, то какво да кажем за фитнес залата или сутрешния джогинг.

Самата ти можеш да станеш истински кошмар за околните.

Всички харесват булки, но луди булки никой не иска...
Всички харесват булки, но луди булки никой не иска...

Хронично гладната фурия и щастливата булка са две различни лица. Младоженецът по-скоро ще се притеснява за теб, отколкото ще оцени жертвата ти. Бързото отслабване е като забавено самоунищожение. „Тъжно е да гледаш как любимият човек не се пази и се грижи повече за външния си вид, отколкото за здравето си” – признават бъдещите съпрузи на лекарите.

Диетата може да доведе до загуба на мускулна маса, но запазване на теглото, заради задържане на вода.

Отеклите ръце с отпуснати бицепси и трицепси не се съчетават по най-добрия начин с ръкавите на сватбения тоалет.

Могат да се появят проблеми с менструалния ти цикъл.

Заедно с психологическото натоварване, което изпитваш преди сватбата, бързите диети могат да причинят хормонално нарушение. И когато си готова да се запътиш към гражданското в бяла рокля, най-лошата изненада, която можеш да очакваш, е внезапно появилите се критични дни.

15 дестинации за приказна сватба

Диетата може да предизвика зверски глад, с който не можеш да се справиш.

Защото много хора по принцип овладяват стреса чрез ядене. А лишаването от сладко, мазно и солено може да доведе до това без да усетиш да се окажеш в тъмното пред хладилника, ядейки руска салата със супената лъжица направо от тенджерата.

Рискуваш да станеш звезда в YouTube като „булката, която припадна върху сватбената торта”.

Свалянето на теглото може да повлияе на това колко организмът ти държи на алкохол. Достатъчно ще ти е да глътнеш само малко шампанско, за да се напиеш до козирката.

Най-страхотните булчински прически

Килограмите ще се върнат по време на медения месец.

И ще докарат приятели със себе си. Докато си отказвала да ядеш, каквото и да било, метаболизмът ти се е забавил и тялото е започнало да изгаря по-малко калории. И изведнъж захвърляш диетата на сватбената трапеза: салати, печено, торта, калоричен алкохол... А следващите дни традицията е трескаво да се дояжда всичко приготвено. Ако сте си организирали и меден месец на почивка all inclusive – няма да коментирам. Цялото изгубено тегло за месеците със забавения ти метаболизъм ще се върне с допълнение за пропуснатите дни. Освен това рязкото преяждане след дълго лишаване от храна може да предизвика и здравословни проблеми като жлъчна криза, например. Не искаш да си го причиняваш, нали?

Ако прекалено зацикляш на диетата, няма да гледаш сватбените снимки с романтично чувство:

„Колко беше весело! Какви безценни спомени! Колко съм щастлива, че се венчах за любимия си човек!”.

Ще мислиш само за това дали си изглеждала достатъчно слаба. И рискуваш да пропуснеш нещо много важно.

За отслабване съществуват далеч по-основателни причини.

Съвсем не е задължително да го отнасяш към сватбата. При условие, разбира се, че килограмите не ти пречат физически да станеш от леглото и да се добереш до гражданското.

Романтичен сватбен маникюр

Заради теглото можеш да не запомниш много от събитията на сватбения ден.

Недостигът от калории – и особено на въглехидрати – може да направи спомените доста мъгляви.

Може да ти развали празничното настроение.

Ако не успееш да достигнеш целта на отслабването до сутринта на великото събитие, можеш да се чувстваш още по-неуверена в себе си даже от момента, в който си решила да започнеш диета. Моля те, тогава е най-добре да мислиш все пак за това, че в този ден ще си прекрасна както никога. Не случайно любимият ти човек е решил да свърже живота си с теб.

Диетата ти пречи да се съсредоточиш върху приятните моменти на празника и върху подготовката за него.

Нале не да искаш да седиш и да смяташ калориите по време на дегустирането на тортата?!
Нале не да искаш да седиш и да смяташ калориите по време на дегустирането на тортата?!

Заради диетата можеш да започнеш да се караш с любимия, което не е най-доброто нещо преди сватбата.

Ако си на границата на нервен срив, всяка невинна фраза от типа на „Нима пиеш чая със захар?” може да провокира истерия.

Вече не е толкова весело с теб.

Ако отказваш на поканата на младоженеца да вечеряте, защото не ядеш след шест, той изпуска вечер в компанията на изисканата дама, която е познавал до момента, в който е събрал смелост да й направи предложение.


Виж ощеНово в Cosmo