Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

12 сватбени гафа, които да избегнеш

 

Оценка: (0/5)

 
 

Сватбеният ден може да бъде перфектен!

12 сватбени гафа, които да избегнеш

Атанаска Главшина от агенция за декориране на сватби и събития DreamWork разкрива как да се подготвиш за най-важния ден в живота си (и да пропуснеш няколко от най-често срещаните сватбени гафа).

Най-скъпите сватбени рокли в историята

1. Булчинската рокля. Доста гафове произлизат от неудобна, твърде дълга, смъкваща се, огромна или тясна рокля.100% и ти си била на поне една сватба, на която булката с движения на анимационен герой се е спъвала и оплитала крака в нея. Моят съвет е, ако все пак избереш твоята страхотна, но адски НЕудобна рокля, да си подготвиш и резервен вариант, който да облечеш в разгара на купона.

►►►ВИЖ ТУК: Какво трябва да знаеш за избора нa сватбена рокля!

2. Обувките. Новите и често неудобни обувки могат да развалят празника ти и да смелят буквално краката ти. Ако по принцип не носиш висок ток, то не го прави и на сватбата си. Освен ако не държиш всички да те запомнят като „падащата булка“. Ако все пак много искаш да си с изящни високи токове, то задължително си вземи втори чифт ниски обувки. Облечи бельото, роклята, обувките, и отиди така на пробната прическа и грима. Така ще си сигурни, че в най-важния ден няма да се изненадаш неприятно от това, което ще видиш в огледалото.

3. Развалена прическа и размазан грим по време на купона са сватбена класика. Ето защо те съветвам предварително да си подготвиш една малка чантичка с гланц за устни, лак за коса, фиби, мокри кърпички, парфюм, дамски превръзки. Най-добре някоя от шаферките ти да отговаря за тези ценности.

4. Грешно настаняването на гостите. За да избегнеш неудобното струпване на гости и голямото чудене кой къде седи, изготви предварително табло със схема на масите и гостите, което да седи на видно място на входа на залата. Добре е да има ясно виждащи се номера на масите и картички с имената. Настаняването е добре да се случи по време на коктейла за добре дошли.

►►►ВИЖ ТУК: 20 грешки, които правят гостите на сватба!

5. Прилошаване. Изключително важно е сватбеният ти ден да започне с питателна закуска, защото той е много емоционален и изтощителен. Често се случва много преди сватбения обяд на булката вече да й е зле. Освен добрата закуска, имай под ръка бонбон и мъничка бутилка с вода с резен лимон - при нужда ще те освежи.

6. Алкохол. Сватбеният ден е изпълнен с безброй наздравици и докато се добереш до младоженската маса, може да се окажеш вече с палава походка и хълцаща. Трикът е да не отпиваш от алкохола, а елегантно да намокряш устните си.

12 сватбени гафа, които да избегнеш

7. Забравени венчални халки. В сватбения ден е твърде възможно да забравите нещо важно, като халките или набора от документи необходим за сключване на граждански и църковен брак. Повери ги на някой близък.

8. Фотосесиите. Добре би било предварително да обмислите заедно с фотографа си тези детайли и ако мястото предполага екстремност, да отложите снимките за след сватбена фото сесия.

12 сватбени гафа, които да избегнеш

9. Първият сватбен танц. Често, в стремежа си да впечатлят гостите, младоженците прибягват до безумни, сложни хореографии, с които рискуват да изглеждат нелепо смешни. Ако не сте про танцьори, забравете!

10. Тортата. Тържественото изнасяне на тортата, ако не е съобразено със сложността на конструкцията й, може да завърши фатално. Разрязването също се оказва сложно. Важно е да сте добре запознати с особеностите на вашата торта. Огромните многоетажни бутафорни торти, са много модерни, но да си знаете, че за рязане не стават. Играта със захранването-мазането и т.н. е също е източник на много гафове както за младоженците, така и за избраните двойки.

12 сватбени гафа, които да избегнеш

11. Хвърлянето на букета. Не една и две жертви са паднали от благоуханното оръжие – булчинския букет. Чести жертви са не само неомъжените девойки, но и интериора на ресторанта .Съветът ми е да си поръчате малък, лек букет, който да хвърлите, за да няма жертви.

12. Домашните любимци и децата. Те са много сладки, но и опасни. Имайте предвидено специално място за тях с необходимите играчки, за да не стига до инциденти.

Какво казва хороскопът ти за това каква булка ще бъдеш

Най-актуалната сватбена декорация

Избирайки определен стил сватба, не забравяй да го подчиниш на това, което ви олицетворява като двойка. Така можеш да бъдеш сигурна, че сватбата ти ще бъде страхотно преживяване и мил спомен.

Основните тенденции в сватбената декорация са насочени към използването на естествени природни елементи и съчетаването им във вече познатите ни класически теми.

Градинските сватби и зеленината са все така популярни и ще си пробиват път дори през красивите банкетни салони, като смело ще се съчетават с кристален блясък, златни и сребърни елементи.

Провансалският тип сватби също е много актуален. Небрежни цветя, сякаш откъснати от полето, поставени в кани, бурканчета, бутилки, лейки, фенери, плетени покривки и дантели, слама и снопове жито ще бъдат основна част от непринудения чар на такова парти.

12 сватбени гафа, които да избегнеш

Ретро тенденциите се запазват. Клетките за птици, фенери, изящни свещници и т.н. ще се обгръщат с ярки огнени цветя в оранжево-виолетовата гама и разбира се - много зеленина.

Няма как да не спомена и класическите елегантни сватби с подчертан изискан стил. Те ще бъдат актуални в бяло, бежово и цвят пудра.

Екзотичните сватби с островен характер все по-често започват да присъстват у нас. Тропически цветя, цитрусови плодове и ярки цветове.

Не по-малко интересни са сватбите с източни мотиви. Тук вдъхновението е безкрайно, но най-често желанията са за японски, китайски, индийски и т.н стил.


Виж ощеНово в Cosmo