Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

НЕЕ!! 12 сватбени гафа, които да избегнеш

Атанаска Главшина
 

Оценка: (0/5)

 

Сватбените издънки често са забавни за гостите, но не и за теб. Стискаме ти палци да не ти се случват тези.

НЕЕ!!  12 сватбени гафа, които да избегнеш

Какво казва хороскопът ти за това каква булка ще бъдеш

1. Булчинската рокля

НЕЕ!!  12 сватбени гафа, които да избегнеш

Доста гафове произлизат от неудобна, твърде дълга, смъкваща се, огромна или тясна рокля.100% и ти си била на поне една сватба, на която булката с движения на анимационен герой се е спъвала и оплитала крака в нея. Моят съвет е, ако все пак избереш твоята страхотна, но адски НЕудобна рокля, да си подготвиш и резервен вариант, който да облечеш в разгара на купона.

2. Обувките 

Новите и често неудобни обувки могат да развалят празника ти и да смелят буквално краката ти. Ако по принцип не носиш висок ток, то не го прави и на сватбата си. Освен ако не държиш всички да те запомнят като „падащата булка“. Ако все пак много искаш да си с изящни високи токове, то задължително си вземи втори чифт ниски обувки. Облечи бельото, роклята, обувките, и отиди така на пробната прическа и грима. Така ще си сигурни, че в най-важния ден няма да се изненадаш неприятно от това, което ще видиш в огледалото.

3. Прическа и грим

Развалена прическа и размазан грим по време на купона са сватбена класика. Ето защо те съветвам предварително да си подготвиш една малка чантичка с гланц за устни, лак за коса, фиби, мокри кърпички, парфюм, дамски превръзки. Най-добре някоя от шаферките ти да отговаря за тези ценности.

►►►Сватбени неволи, за които не бива да ти пука

4. Грешно настаняването на гостите 

За да избегнеш неудобното струпване на гости и голямото чудене кой къде седи, изготви предварително табло със схема на масите и гостите, което да седи на видно място на входа на залата. Добре е да има ясно виждащи се номера на масите и картички с имената. Настаняването е добре да се случи по време на коктейла за добре дошли.

5. Прилошаване

 Изключително важно е сватбеният ти ден да започне с питателна закуска, защото той е много емоционален и изтощителен. Често се случва много преди сватбения обяд на булката вече да й е зле. Освен добрата закуска, имай под ръка бонбон и мъничка бутилка с вода с резен лимон - при нужда ще те освежи.

6. Алкохол

НЕЕ!!  12 сватбени гафа, които да избегнеш

Сватбеният ден е изпълнен с безброй наздравици и докато се добереш до младоженската маса, може да се окажеш вече с палава походка и хълцаща. Трикът е да не отпиваш от алкохола, а елегантно да намокряш устните си.

7. Забравени венчални халки

НЕЕ!!  12 сватбени гафа, които да избегнеш

В сватбения ден е твърде възможно да забравите нещо важно, като халките или набора от документи необходим за сключване на граждански и църковен брак. Повери ги на някой близък.

8. Фотосесиите

НЕЕ!!  12 сватбени гафа, които да избегнеш

Добре би било предварително да обмислите заедно с фотографа си тези детайли и ако мястото предполага екстремност, да отложите снимките за след сватбена фотосесия.

9. Първият сватбен танц

Често, в стремежа си да впечатлят гостите, младоженците прибягват до безумни, сложни хореографии, с които рискуват да изглеждат нелепо смешни. Ако не сте про танцьори, забравете!

►►►10 често срещани грешки при организиране на сватба

10. Тортата

Тържественото изнасяне на тортата, ако не е съобразено със сложността на конструкцията й, може да завърши фатално. Разрязването също се оказва сложно. Важно е да сте добре запознати с особеностите на вашата торта. Огромните многоетажни бутафорни торти, са много модерни, но да си знаете, че за рязане не стават. Играта със захранването-мазането и т.н. е също е източник на много гафове както за младоженците, така и за избраните двойки.

11. Хвърлянето на букета

НЕЕ!!  12 сватбени гафа, които да избегнеш

Не една и две жертви са паднали от благоуханното оръжие – булчинския букет. Чести жертви са не само неомъжените девойки, но и интериора на ресторанта .Съветът ми е да си поръчате малък, лек букет, който да хвърлите, за да няма жертви.

12. Домашните любимци и децата

Те са много сладки, но и опасни. Имайте предвидено специално място за тях с необходимите играчки, за да не стига до инциденти.


Виж ощеНово в Cosmo