Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 тайни на перфектната сватба

 

Оценка: (0/5)

 
 

Искаш твоята сватба да е перфектна, нали?

10 тайни на перфектната сватба

Трудно е да си представиш колко въпроси и важни неща изскачат пред булката и младоженеца след годежа. И няма значение колко месеца има до определения ден за сватба – задачата да смогнат с всичко и нищо да не забравят не е никак лека. По тези въпроси най-компетентни са професионалистите, които са организирали не една и две церемонии. Те знаят и всички подводни камъни и тънкости, затова си струва да се вслушаме в съветите им.

Какво казва зодията ти за твоята сватба

Довери се на организатора

Не се страхувай да се довериш на професионалистите, които си знаят работата и са овладяли изкуството на планирането на сватбата в най-малкия детайл. Това въобще не означава, че ти не участваш в обсъждането и от теб нищо не зависи. Напротив, твоя е последната дума за избора на всичко: от цялостната концепция на сватбата до цвета на чиниите. Но сватбената агенция има многогодишен опит, познава служителите и множеството места и знае цените на пазара. Ако се оставиш в ръцете им, няма да ти се наложи да „откриваш Америка”. Просто ще избереш какво ти харесва от най-доброто.

Бъдете открити в общуването

Колкото повече информация за себе си, предпочитанията си, желанията и мечтите си ти и твоя любим дадете, толкова по-добре сватбената агенция ще ви опознае. А това означава, че ще може да предложи повече идеи, които са подходящи лично за вас. Най-често идеалният вариант за сватбата се разкрива точно от историите ви: как сте се запознали, какво обичате да правите заедно, как прекарвате свободното си време. 

В откровения разговор се раждат и топлите отношения между вас и екипа на агенцията. А това е много важно.
В откровения разговор се раждат и топлите отношения между вас и екипа на агенцията. А това е много важно.

Водете си сватбен дневник

На първата среща с булката и младоженеца съставяме график и тайминг план на мероприятията по подготовката на сватбата. А също правим и общ чат между агенцията и двойката в WhatsApp. Така винаги поддържаме връзка и контролираме всички въпроси онлайн. Винаги съветваме булките да си правят дневник, в който могат да записват всички задачи, въпроси, идеи и желания. Още един прекрасен помощник в работата ни е сайтът Pinterest.com. Предлагаме им да се регистрират и да си направят страничка (board), така могат да търсят въхновение от цял свят. После избраните картинки ни помагат да разберем кой стил е най-близък до вас.

►►►ВИЖ ТУК: 9 важни разговора преди сватбата ви!

Отнесете се сериозно към избора на място

Изборът на залата за тържеството или дестинацията на събитието е един от най-сложните въпроси. За решението има значение всичко: местоположението, кухнята, обслужването, интериора, вместимостта, цената. Правилото ни е – намираме място, което е перфектно по отношение на всички гореизброени параметри. А след това измисляме вариант, който не само ще отговаря на вас и вашите мечти, но и естествено ще се впише в избраното място.

Срещайте се със служителите

Много е важно лично да се запознаете с водещия, фотографа, оператора, режисьора, стилиста, декоратора. Тези хора ще имат непосредствено отношение към създаването на идеи и образи. В деня на сватбата ще общуват директно с вас, а човешкият фактор често играе немалка роля в избора на екип.

Хората, създаващи едно от най-важните събития в живота и на двама ви, трябва да ви харесват. Тогава работата с тях ще е творческа и приятна.
Хората, създаващи едно от най-важните събития в живота и на двама ви, трябва да ви харесват. Тогава работата с тях ще е творческа и приятна.

Определете бюджет

При съгласуването на бюджета се абстрахирайте първоначално от броя на гостите и избраното от вас място. Така можете да пресметнете стойността на наема и менюто. Следващата точка от финансовите разходи са услугите на декоратора. Веднага след това трябва да определите сумата, която сте готови да отделите за развлекателната програма: водещ, диджей, артисти – без тези хора е трудно да си представиш пълноценната сватба. Това ще определи разходите за техника – звукът и светлината задължително трябва да са на високо ниво. Разходите за декор ще са безсмислени, ако той не е правилно осветен, а артистите и гостите няма да са доволни, ако звукът не е добър. На всяка сватба, независимо от бюджета ѝ, фотографите и операторите са задължителни. Все пак този един ден трябва да остане в семейните архиви – за вас, децата и внуците ви. Това са основните разходи, към които се добавят и по-малки по стойност, но понякога много важни точки.

►►►ВИЖ ТУК: Без стрес при планирането на сватбата!

Провери фотографа в действие

След като фотографа за сватбата е избран, си направи предсватбена фотосесия. Така ще можеш да се запознаеш с него и със стила му на работа предварително. Ще опиташ да се отпуснеш и да показваш емоциите си без да забелязваш камерите, да бъдеш естествена и открита.

Каква е твоята сватбена рокля според зодията

Не си избирай роклята сама

Лесно е да се загубиш в търсенето на идеална сватбена рокля. Можеш да минеш през десетки салони, да пробваш стотици рокли, да се измориш ужасно и да забравиш всичко като страшен сън. След петата проба вече няма да си спомняш коя рокля ти отиваше повече и колко дълъг шлейф имаше. За компания вземи стилиста, мама или обективна и доброжелателна приятелка. Мери рокли с различна кройка, за да разбереш коя ти отива най-много. И след това вече избери най-добрата от подходящите.

Свеатбената рокля е едно от най-важните неща, на които трябва да обърнеш внимание!
Свеатбената рокля е едно от най-важните неща, на които трябва да обърнеш внимание!

Отрепетирай сватбения образ

Съветваме те да направиш генерална репетиция и предварително да посетиш визажист и стилист. По-добре да се видиш и да разбереш, че избрания образ не ти отива или трябва нещо да промениш в него, по-рано, а не в деня Х.

Отпусни се в деня на сватбата и се наслади на удоволствието!

Всички проблеми, свързани с организацията на сватбата, могат да те вълнуват точно до момента, в който този ден не настъпи. Затова още в навечерието му трябва да забравиш за всички грижи, да престанеш да мислиш за цвета на салфетките и схемата за разположение на гостите. Прекарай времето с близките си, усмихвай се и бъди щастлива!


Виж ощеНово в Cosmo