Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 често срещани грешки при организиране на сватба

 

Оценка: (0/5)

 
 

Сватбеният сезон е в разгара си! Организацията започва доста преди деня, в който ще си кажете "Да", като през този период се изправяш пред различни предизвикателства.

10 често срещани грешки при организиране на сватба

Виж за кои възможни грешки е добре да си подготвена, за да не помрачи нищо настроението ти в големия ден!

1. Правиш пробен грим и прическа много преди сватбата

Първо, през зимата и лятото тенът ти определено е различен. На второ място дължината на косата ти също може да се промени. Има смисъл да се правят пробен грим и прическа по-рано, ако не познаваш гримьора и фризьора достатъчно. Но ако те вече са наясно с твоя стил и предпочитанията ти, то може да направиш пробата две или три седмици предварително. Трябва да си сигурна, че нямаш алергии към някои козметични продукти. 

Вдъхнови се от най-красивите сватбени прически тук:

Най-красивите сватбени прически са тук

2. Купуваш рокля много по-рано от събитието

Първата причина, заради която това не е най-удачното решение, е че през периода до сватбата тялото ти може да се промени - има вариант да отслабнеш, напълнееш или пък когато наближи големия ден въобще да не се харесваш в този модел. Освен това стилът й те задължава да се съобразиш с избора на декорация и т.н..

10 често срещани грешки при организиране на сватба

3. Не се срещате с водещия

Тази ситуация може да възникне, ако сте се обърнали към сватбена агенция. Необходимо е да се срещнеш лично с човека, който ще ръководи събитието и ще създаде настроение. Важно е да обсъдите не само това, което искате, а и това, което изрично не искате да се случва на сватбата. Понякога е въпрос на лично усещане и енергия - може би след срещата ще се насочите към друг човек и в това няма нищо лошо.

►►►Какво трябва да знаеш за избора на сватбената рокля

4. Не сте помислили за план Б в случай на дъжд

Това важи за придвижването до църквата, фотосесията, церемонията...за всички събития, планирани на открито. Всеки мечтае за ясно небе и лек бриз, но всичко може да се случи...Чадър, дъждобран или шал за раменете никога не са излишни. Друг проблем е горещото слънце. Помислете къде ще бъде спасителната сянка и напитките.

10 често срещани грешки при организиране на сватба

Виж кои са най-забавните идеи за сватбени снимки в галерията долу:

Най-забавните идеи за сватбени снимки

5. Спестяваш пари от фотограф

Тази грешка е много често срещана на сватбено събитие. Може да спестиш от нещо друго, но не и от фотографа, който ще увековечи този ден, емоциите, близките и любовта. Нека спомените бъдат запечатани по най-красивия начин! Не е необходимо да намемеш фотограф за целия ден и цялата вечер. Може да ограничиш услугите на професионалиста до 3-4 часа, когато ще са основните събития, фотосесията и снимките с гостите.

10 често срещани грешки при организиране на сватба

6. Събитието е прекалено дълго

Не искаш сватбата ти да бъде досадна, нали? Хубавото събитие е стегнато и продължава максимум 5-6 часа, вк;лючително тостовете, вечерята и танците. Дългото придвижване от място на място, дългите церемонии...всичко това крие риск на гостите да им стане досадно и скучно.

7. Разчитате, че сумата, която сте дали, ще се възстанови

Има вероятност това да се случи и подаръците под форма на плик с пари да компенсират разходите, но е възможно и да не се случи. Така че добре планирайте бюджета си и бъдете сигурни, че може да покриете всичко. 

10 често срещани грешки при организиране на сватба

8. Организатор и декоратор е един и същи човек

Това са две много различни професии, изискващи различни умения и качества. За всяко едно нещо се довери на специалист в тази област, за да няма издънки на самия ден.

►►►Сватбени неволи, за които не бива да ти пука

9. Прекалено много слушаш съветите на останалите

Колкото хора, толкова различни мнения. Всички около теб знаят коя рокля ти стои по-добре, на каква декорация да заложиш, къде трябва да отидете на меден месец и колко деца трябва да имате. Слушай вътрешния си глас. Той никога няма да те подведе. Това е вашия ден и действайте така, както ще се чувствате добре.

10 често срещани грешки при организиране на сватба

10. Взимаш всичко твърде насериозно

Това е просто парти със семейството и приятелите ви! Споделяш най-щастливия ден с близките си и няма за какво да се напрягаш и тревожиш.Ако стриктно наблюдаваш часовника си, контролираш всяко едно действие и се разстройваш, ако нещо не стане по план, тогава няма да успееш да се насладиш на своя ден. 


Виж ощеНово в Cosmo