Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

„Седем години в Тибет“: завладяваща приключенска история

 

Оценка: (0/5)

Ако се доверяваме на The Times, това е "Един от най-великите пътеписи на всички времена.“ А ние сме напълно съгласни с думите им.

Каним те да се насладиш на незабравим портрет на тибетската религия, култура и обичаи, превърнал се във вечна класика.

„Седем години в Тибет“: завладяваща приключенска история

Когато знаменитият австрийски алпинист Хайнрих Харер се отправя на експедиция до Нанга Парбат през 1939 г., той не подозира, че няма да види родината си в продължение на повече от десетилетие. Избухването на Втората световна война го застига и Хайнрих е изпратен в британски концентрационен лагер в Индия. С цената на нечовешки усилия, глад и жажда успява да избяга, да прекоси планините на Тибет и да стигне до „Забранения град“ – Лхаса, където намира убежище.

Хайнрих научава езика и опознава мистичния Тибет по-добре от който и да било чужденец по онова време. Приет сърдечно от тибетците, той участва в ежедневието, празниците и обичаите им. Сприятелява се и с четиринайсетия Далай Лама и става негов частен учител. А когато неизбежното се случва и китайските комунисти нападат Тибет, го придружава в бягството му до Индия.

Хайнрих Харер прекарва седем години в Тибет, но Тибет остава в сърцето му за цял живот. Благодарение на неговия жив разказ, целият свят се докосва до магията на тази загадъчна страна и нейния народ, който не губи вярата си въпреки трагичната си съдба.

Една от най-завладяващите приключенски истории, които някога съм чела.“

Санта Рама Рау, New York Times

Възхитителна картина на живота в Лхаса и културата на тибетците.“

The Atlantic Monthly

Авторът Хайнрих Харер (1912-2006) е австрийски алпинист, ски състезател, изследовател и писател. Част е от великата четворка, която прави първото изкачване на Северната стена на връх Айгер през 1938 г. Най-известните му книги са „Седем години в Тибет“ и „Белият паяк“. До края на живота си е отдаден на идеята за независимостта на Тибет, който се превръща в негова втора родина.


Виж ощеНово в Cosmo