Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Продължавай да играеш #КатоМомиче

 

Оценка: (0/5)

Според последното проучване на Always почти седем от всеки десет момичета не се чувстват насърчени да спортуват.

Продължавай да играеш #КатоМомиче

Колко често сме чували негативни коментари по отношение на момичета в спорта, без да се замисляме много много върху това? Колко пъти момичета около нас са се отказвали от спорта, без някой да ги насърчи да продължат напред? След като близо 7 от 10 момичета чувстват, че мястото им не е в спорта, не е чудно, че половината от момичетата се отказват от него до края на пубертета.

Always си партнира с организацията на ООН за елиминиране на дискриминацията срещу жени „ООН Жени“ и с Международния олимпийски комитет (МОК) в световен мащаб, за да се промени това, защото спортът поддържа увереността на момичетата.

„По-рано това лято, Always отвори нова глава в своята мисия да спре спада в увереността на момичетата, който изпитват в пубертета, чрез насърчаване на всички момичета да останат в спорта и продължават да играят #КатоМомиче. Спортът е толкова важен за изграждането на увереност, но въпреки това на твърде много момичета им липсва поощрение, ресурси и дори достъп, които да ги накарат да продължат да играят“, каза Мишел Бетен, заместник-директор, Procter & Gamble.

„Много сме развълнувани, че създаваме значими партньорства, които имат реално значение за това повече момичета да остават в спорта и за повишаване на осведомеността относно важната роля, която спортът играе в изграждането на увереността на момичетата.“

В събота в Рио де Жанейро, Бразилия, започнаха усилията за осъществяване на партньорството, като Always се ангажира да оказва подкрепата си на инициативата на ООН Жени и МОК – „Една победа води до следващата“, с която 2500 бразилки на възраст 10-18 години ще получат достъп до учебен план по спорт и изграждане на увереност, като част от шестмесечна пилотна програма. Тези три организации обединяват силите си, за да постигнат общата си цел да инвестират в уменията и обучението на момичетата, в подкрепа на поколение по-силни, по-уверени жени с права.

Учебният план по тази програма, разработен от партньора на ООН Жени – Women Win (Жените печелят) и адаптиран за програмата след олимпийските игри в Бразилия – доказа, че драстично подобрява увереността на момичетата и тяхното разбиране по въпросите на сексуалното здраве и права, финансите и икономическите права:

  • - 89% от момичетата казват, че са лидери, в сравнение с 46% преди началото на програмата;

  • - 68% от момичетата са повишили познанията си и разбирането си за насилието, основано на пола, а 93% от тях знаят къде да докладват за насилие;

  • - Близо 80% от момичетата имат по-добро разбиране за сексуалното и репродуктивното си здраве и права и знаят как да предотвратят бременност и полово предавани инфекции.

Това съобщение е част от ангажираността на марката Always за насърчаване на момичетата да останат в спорта и да продължат да играят #КатоМомиче. Навсякъде по света тя си партнира с местни организации, треньори и учители и им предоставя прости, готови за употреба инструменти за комуникация и информация, за насърчаване на момичетата да продължат да играят #КатоМомиче.


Виж ощеНово в Cosmo